Witam wszystkich na forum jako że to mój pierwszy post.
edi7777 - skoro zkupy w sieci wchodzą w grę to polecam zakupy w Fasttech. Dość szybka wysyłka, duży wybór, bezpłatna wysyłka (z trackingiem powyżej 15 $).
Latarka
Convoy S2 świeci szeroko a tego szukasz, driver 2,1A (za małe body na 2,8A choć przy stałym chłodzeniu podczas jazdy na rowerze powinno być OK),
lub
Convoy M1 - driver 2,8A, świeci dalej od S2 ale ma węższy strumień światła.
Recenzja i porównanie szerokości strumienia S3 i M1 znajdziesz
tutaj (najedź kursorem na zdjęcie). S2 świeci podobnie do S3, ale z wyraźniejszym spotem.
Ładowarka
Miller ML-101 - tania, CC/CV (2x tp4057) i co najważniejsze rzeczywiście kończy ładowanie przy 4.2V (nie musisz jej pilnować).
Bardzo uniwersalna ładowarka- możesz użyć komputera lub zasilacza USB 5V 1A.
Ogniwa
Panasonic 3100mAh button top - oryginalne, nowe ogniwa w świetnej cenie (45 pln za sztukę na allegro, a tutaj masz dwa za tą samą cenę i przesyłkę za free).
Uchwyt
taki - stabilny, bardzo wygodny w użyciu lub
klon Led Lenser.
Kupony zniżkowe na zakupy BLF, CPF, TENOFF (ten ostatni daje zniżkę na wszystkie zakupy ale miał działać do końca marca - nie wiem czy jest jeszcze aktualny).
Całość zmieści się w granicach 150 pln.
IMO warto poczekać te dwa czy trzy tygodnie bo za tą kasę to bardzo dobry, kompletny zestaw na rower.
Edit
Możesz jeszcze pomyśleć nad
C2 od upka. Świeci szeroko, ale koszt samej latarki z przesyłką to 150 pln.
Edit 2
Nie wiem w jakiej cenie znalazłeś Lezyne, ale z podobnych lampek
JETBeam ST CYCLER . Uchwyt do kasku
taki powinien pasować.
Fajna lampka - dużo trybów, w tym typowo rowerowe, ale z resztą zakupów też przekroczysz budżet. Chyba, że zamiast Panasoniców kupisz używane
ogniwa .