Podbijanie w giełdzie

...sprawy techniczne i organizacyjne dotyczące forum...propozycje, uwagi, wnioski, pochwały ;-)...etc
kambal

Podbijanie w giełdzie

Post autor: kambal »

Witam, nie znalazłem odpowiedzi albo nie szukałem tam gdzie trzeba.

Mam pytanko, jak często można podbić ogłoszenie w giełdzie? Jest jakiś czas jaki musi ono być aktywne czy obowiązuje dowolność?
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

Tak z umiarem jak podbijesz raz na tydzień to chyba nikt nie będzie miał pretensji bo jak zaczniesz podbijać 2 razy dziennie to już raczej tak
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Postaw się w sytuacji normalnego czytelnika forum. Jeśli widzisz, że codziennie ktoś w swoim ogłoszeniu daje wpis "podbijam", "up" itp to byś czuł lekki niesmak i może irytację, natomiast, jeśli np codziennie sprzedający obniża cenę o powiedzmy 10%, bo zależy mu na szybkiej sprzedaży, to wydaje się nie być aż takim przegięciem. Standardowe odświeżanie co tydzień lub rzadziej nie razi chyba nikogo, tym bardziej, gdy miał wiele przedmiotów w ofercie i nie do końca wiadomo co jest jeszcze aktualne a co nie (choć tutaj powinien edytować ogłoszenie i dać stosowną informację). Wg mnie rozsądne jest odświeżanie gdy oferta jest aktualna a "przeskoczyła" na 2gą stronę listy tematów, czyli spokojnie kilka tygodni.
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Co prawda nie ma takiego zapisu w regulaminie ale można to robić oczywiście w granicach rozsądku .

Jeśli ktoś będzie codziennie dopisywał post aby zwrócić tym uwagę na wątek będzie to potraktowane jako spam i nagrodzone oczywiście :razz:
elektroda.pl
Awatar użytkownika
pralat

Post autor: pralat »

Zgadzam się z ElSorem, że można pisać względnie często jeżeli coś to wnosi do tematu, czyli w szczególności obniżenie ceny :)
ODPOWIEDZ