JETBEAM JET III PRO IBS Ultra

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
Awatar użytkownika
yano

JETBEAM JET III PRO IBS Ultra

Post autor: yano »

Latarkę jak w temacie w dniu dzisiejszym otrzymałem - w tym miejscu serdeczne podziękowania dla JET-POL i Pana Macieja :mrgreen: - nareszcie tacy ludzie jak ja, którym obce z różnych powodów są zakupy poza granicami kraju, mają dostęp do świetnych latarek i co ważne - mogą je kupić u autoryzowanego przedstawiciela (a cena z uwzględnieniem rabatu dla forumowiczów jest całkiem, całkiem... :wink: ).
Jakość wykonania - bez zastrzeżeń (posiadacze Jet'ów wiedzą, o czym piszę), sterownik IBS - jak dla mnie miodzio (pasuje mi). Wymiary: dł. 145 mm, śr. tuby 25 mm, śr głowicy 35 mm.
Jet'a porównywałem z Tiablo A9, poniżej kilka fotek (Jet zawsze z lewej). Z bliskiej odległości spot Jet'a jest węższy, dopiero przy większych odległościach widać, że nie jest to typowy thrower - przynajmniej w porównaniu z Tiablo).
Spot w Tiablo jest dużo ładniejszy - ma równe brzegi, przy większej odległości widać, że w środku spota jest troszeczkę ciemniej. Spot w Jet'cie jest bardziej rozmyty, nierówny, w środku spota widoczna jest jaśniejsza, nieregularna "plama".
na pierwszej fotce: jet - 50%, tiablo - tryb niższy (60 lm)
na drugiej fotce: jet i tiablo w max.
Załączniki
jet13.jpg
jet13.jpg (92.12 KiB) Przejrzano 365 razy
jet12.jpg
jet12.jpg (81.91 KiB) Przejrzano 366 razy
jet i tiablo w max.
jet i tiablo w max.
jet4.jpg (49.06 KiB) Przejrzano 366 razy
jet - 50%, tiablo - tryb niższy (60 lm)
jet - 50%, tiablo - tryb niższy (60 lm)
jet3.jpg (48.74 KiB) Przejrzano 365 razy
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Głębokość i średnica reflektora jeśli można :) I zdjęcia w terenie jakieś.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
lee99

Post autor: lee99 »

Witam

Mam takie pytanko: która będzie lepsza JETBEAM JET III PRO IBS Ultra czy Jet-III M PRO?
Czy może jeszcze coś innego :P

pozdrawiam
Awatar użytkownika
lennin

Co znaczy lepsza?
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
lee99

lennin pisze:Co znaczy lepsza?
:oops: dobrze może troche źle zadałem pytanie hehe :grin: chciałem kupić tą ale teraz w pre orderze jest M PRO i niewiem na co się zdecydować :razz:
nieznam się zbytnio na tym stąd moje pytanie :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
lennin

Do czego jej potrzebujesz? Jakie kryteria wyboru?
Obrazek Obrazek
lee99

Moja stara poczciwa wysłużona latarka się popsuła i szukam czegoś dobrego żeby posłużyło :mrgreen: długo a nie popsuło się po miesiącu czy roku :cool:
I tak przy okazji ktoś mi podał strone www tego sklepu jet-pol i wyszło na to że skuszę się na któregoś jetbeama :evil:
Awatar użytkownika
lennin

Litości JET-POL . Może www.jet-pol.pl ?
Obrazek Obrazek
lee99

owszem... :idea:
wcześniej znalazłem produkty Maglite'a
tiro

Post autor: tiro »

Przyłączam się do postulatu o zdjęcia z terenu. Jeszcze jakby ktoś dorzucił porównanie z jet-III I.B.S. pro oraz jet-III M pro to już całkiem miodzio.
Awatar użytkownika
lennin

M będzie identyczny "mocny" jak PRO kwestia nowego sposobu przełączania trybów i wyglądu ;)
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ