Zakupy na DX, pomoc w wyborze latarek.

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
jakub023

Zakupy na DX, pomoc w wyborze latarek.

Post autor: jakub023 »

Witam wszystkich.
Chciałbym zakupić 2 latarki na dx.com na 1 ogniwo 18650 każda.
Pierwsza do około 35$ i druga do 20$. Co do pierwszej znalazłem coś takiego Aurora AK-P7. A druga to może Ultrafire 502b xml

Ogólnie szukam latarek o szerokim kącie świecenia, na rower i edc. Mam teraz Romisena RC-C8, ale szukam czegoś mocniejszego.

Może polecicie coś lepszego (tylko dx.com)? Jakieś modyfikacje byłyby potrzebne?
fxxx

Post autor: fxxx »

Zobacz na ledsupermall.com, kupowałem tam kilka razy i było taniej i szybciej niz dx. A na dx tak naprawde nie wiesz co dostaniesz.
Ta aurora wydaje się przeplacona tak ze 2 razy, lepiej kup od kolegi Upka
Egzorcysta

Post autor: Egzorcysta »

Właśnie coś mi się wydaje, że to nie zbyt trafiony wybór. W sklepiku są sztuki znacznie lepsze i lepiej dopracowane. Może po prostu nie przekonuje mnie sst.. Niemniej jednak wg mnie lepiej zaufać sprawdzonym rozwiązaniom.

L2p Grega (szerokie światło bardzo dopracowana i "bezpieczna" konstrukcja) oraz C2 i C8 różniące się chyba tylko gabarytami od kolegi Upek (światło dosyć skupione jak na xm-l również dopracowane konstrukcje) wydawałyby się o wiele bardziej trafnym wyborem.

Jeśli potrzebowałbyś coś tańszego to mam zmodyfikowaną C8 w fajnych pieniążkach. Modyfikacja polega na wymianie sterownika i poprawie termiki i przewodności elektrycznej. Dioda pozostaje chińska xm-l t6 z jak przystało na chińczyka dosyć wysokim Vf, ale wg mnie nie przeszkadza to w żaden sposób w "codziennym" użytkowaniu. Latarka świeci mocno i daleko a wymiana diody na selekcjonowaną da tylko tyle, przy końcówce akumulatora będzie świecić trochę jaśniej. Jak mi zaczyna brakować światła to wkładam świeże ogniwo i znowu mam miotacz światła w pełnej krasie.
jakub023

Te latarki podałem jako przykład, pytam koniecznie o dx w związku z promocją na cały asortyment. Możecie polecić coś innego? Wspomniany Ultrafire C2, którą wersję brać? Co jest w niej do poprawy?
Awatar użytkownika
marcus

Post autor: marcus »

tej aurory to nie bierz w zadnym wypadku dioda P7 to zabytek

w zależności jakiego światła szukasz
to wersje XM-L
UltraFire C2
UltraFire C8
UltraFire X2/C8 SMO
jakub023

Dzięki za info, wezmę Ultrafire C2. Jakie modyfikacje do niej polecacie?
Polek

Post autor: Polek »

W C8 z Ledsupermall.com w sumie modyfikacji nie trzeba, chyba że przychodzi taka sztuka przypadkiem jak ostatnio jednemu forumowiczowi, bez sprężynki na driverze, ale lsm odpisują szybko na maila i rozwiązują takie problemy bez komplikowania;) Polecam.

a 501/502 to taka trochę zabaweczka w porównaniu do C2/C8;)
ODPOWIEDZ