VB-16 SSC,...

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
Mithrandir159

VB-16 SSC,...

Post autor: Mithrandir159 »

Dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem latarki VB-16 w zestawie (sku.2686). Zacznę od tego, że działa, bo to raczej najważniejsze :). Na reflektorze jak i na szkiełku nie ma żadnych rys, odcisków etc. Nie mam dobrego porównania, ale jakość jej wykonania jest niezła. Akumulatorki siedzą solidnie tam, gdzie siedzieć powinny.
Tryby działają, szybki włącznik, bo nie wiem jak to inaczej nazwać również. Latarka odkręca się tylko w jednym miejscu, tak więc nie przyjrzałem się jej lepiej. Wygodnie trzyma się w dłoni, nie ślizga się. Waga również jest odpowiednia.
Tak więc mogę ją polecić wszystkim, którzy chcą mieć użyteczne światełko do domu i do lasu, za niewygórowaną cenę.
Obrazek
Obrazek
Na koniec chciałem podziękować forumowiczom za pomoc w dokonaniu wyboru i wiele rad...w szczególności lenninowi :) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...i niech Ci daje dużo światła i radości...;-)
JAk byś miał jeszcze jakies wnioski to z chęcią poczytamy..
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

VB-16 to porządna latarka. Ale jak złapiesz bakcyla to szybko odstawisz do lamusa:P
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Oj nie gadaj jak jestem u ojca zawsze biorę ja w rękę i świece po ścianach podziwiając ten rozkład światła :)
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

To fakt, beamshot wzorowy, w CREE baaardzo cięzko taka jednorodność, "płynność" uzyskać, nie wiem czy gdzies widziałem....
Mithrandir159

Post autor: Mithrandir159 »

Jak to po udanym zakupie trzeba przetestować to co się kupiło. Wybrałem się więc na nocny spacer do lasu. Szło się przyjemnie. Bardzo podobał mi się właśnie ów rozkład światła. Promień główny oświetlał bardzo wyraźnie dalsze przedmioty a wtórny oświetlał w wystarczającym stopniu teren przedemną. Świetna sprawa to światełko.
ODPOWIEDZ