Ulubione wątki

...sprawy techniczne i organizacyjne dotyczące forum...propozycje, uwagi, wnioski, pochwały ;-)...etc
allonitium

Ulubione wątki

Post autor: allonitium »

Witam,

jestem tutaj całkiem niedługo i w związku z tym nie znam jeszcze całej funkcjonalności forum. Przeszukując forum nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania (moze warto dodac to do FAQ).

Czy ktoś mógłby napisać jak działają ulubione wątki ? Chodzi o link "Dodaj temat do Ulubionych" - jak później wyświetlić tą listę? Czy to tylko dodaje zakładki do IE(nie uzywam)? Czy w takim przypadku można jakoś tworzyć listy obserwowanych wątków?
Co robi "Śledź odpowiedzi w tym temacie" - jak wyświetlić "śledzone" odpowiedzi?

K.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

..ja nie wiem. Nie miałem potrzeby się dowiadywać i nie mam czasu się dowiedzieć. Szukał bym na stronce autora tej wersji forum:
http://www.przemo.org/phpBB2/ i na tamtym forum
allonitium

Post autor: allonitium »

Calineczka pisze:..ja nie wiem. Nie miałem potrzeby się dowiadywać i nie mam czasu się dowiedzieć. Szukał bym na stronce autora tej wersji forum:
http://www.przemo.org/phpBB2/ i na tamtym forum
Po analizie źródła okazało się ze link "Dodaj temat do Ulubionych" korzysta z JS specyficznego dla IE i dodaje bieżącą stronę do ulubionych(w normalnych przeglądarkach to są "zakładki" :grin: )
Co do śledzonych tematów to nie znalazłem na forum oprogramowania nic konkretnego.
Gdzieś było napisane, że jak wszystko jest skonfigurowane poprawnie powinien się pojawić link w stylu "pokaż śledzone tematy"
Ogólnie jest kilka różnych modów do takich list i nie znalazłem który jest akurat tutaj.
Nie wiem jak wy korzystacie z forum ale dla mnie listy ulubionych wątków są bardzo wygodne, bo pozwalają szybko sprawdzić najważniejsze wątki. Coś jak wishlist w DX :mrgreen:

EDIT:

Tutaj: http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=41722,highlight,obserwowane
jest dyskusja na ten temat. Jeśli dobrze zrozumiałem to w oryginale funkcjonalność śledzenia wątków ogranicza się do dodania wątku do listy po to żeby otrzymywać powiadomienia mailowe o zmianach. Nie ma listy śledzonych wątków, jednak na linkowanej wyżej stronie jest podanych kilka możliwości jak to zrobić.

/PS. męczyło mnie jak to działa :razz:

K.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...gratuluję dociekliwości :mrgreen:
Tu na forum jest trochę rzeczy do zrobienia, poprawienia, ale na to potrzeba czasu którego aktualnie nie mam. Dla mnie wiedzą jest właśnie owo forum...szukam, czytam, ściągam, trenuję....o ile jest czas na to. Aktualnie podstawowe potrzeby silnik forum chyba zaspokaja...choć po IE działa gorzej. Ale ja IE wspierał nie będę, nie zależy mi.... :mrgreen:
ODPOWIEDZ