Było napisane ale posprzątałem i wywaliłem.
Dużo młodsza siostrzyczka ale za to z soczewką,
HID 35W Philips (barwa nie wiem, ale na oko cieplejasza

)
Przetwornica BOSCH (Hella)
Zaplonnik AL
Zasilanie to będzie jakiś Akus 12V żelowy (musze kupić albo załatwić)
Optyka, orginalny samochodowy relektor (średnica lekko elipsa/jajko średnica ok 75mm + soczewka (org. 4,5cm) ale nie wiem czy orginalna czy większa bedzie zastosowana (7,5cm) zobacze na testach ktora bedzie lepsza (ale obstawiam na org.)
Reflektor miał plamke myslalem ze jak go lekko przetre to plamka zejdzie a ona sie powiększyła

teraz wypoleruje cały ref i zobacze jak wyjdzie, jak bedzie kicha to go zaniose do warsztatu gdzie regeneruja reflektory.
Obudowe chciałbym zrobić sam:
zwykła kwadratowa skrzynka na aku, nie wiem czy uda mi sie zalatwic aluminiowa blache wiec zastosuje kątowniki aluminiowe pospawam je alumweld a scianki zrobie z plexi (z czasem zastąpie je plytkami z alu)
U góry rurka do trzymania z przełącznikiem w srodku rurki kabelki.
Oczywiscie w srodku akus przetwornica i zaplonnik.
z przodu wystająca rura z kwadratowej skrzynki a w rurze reflektor HID i soczewka, rura bedzie tak długa ze jakis 1cm bedzie dłuższa od soczewki zeby przez przypadek sie jej cos nie stało.
Z tyłu Power ledzik na osobnym przełączniku jakas dodatkowa diodka zeby sobie cos tam doswietlic.
W obudowie gniazdko na ładowanie aku zeby go co chciwle nie wyciągać.
Na górze mały prosty wskaźnik naładowanego aku, zeby wieziec ile zabawy zostało.
To chyba tyle co do budowy.