PayPal
PayPal
Witam!
Założyłem konto w PayPal. Wszytsko fajnie, ale nie chce zaakceptować mojej kary Visa Electron. Czyżby wymagana była pełna karta VISA ? To byłby bezsens żeby nie można było zasilić konta zwykłym przelewem z konta bankowego....
Założyłem konto w PayPal. Wszytsko fajnie, ale nie chce zaakceptować mojej kary Visa Electron. Czyżby wymagana była pełna karta VISA ? To byłby bezsens żeby nie można było zasilić konta zwykłym przelewem z konta bankowego....
- Calineczka
- Kontakt:
A tak nawiasem mowiac co to za bezpieczeństwo ktorym tak chwali sie PayPal skoro musisz im podac wszelkie dane o twojej karcie ? Co z tego ze dalej tego nie puszczają skoro oni moga pobrać z twojego konta tyle ile potrzebują (chca) pieniędzy aby zaplacic za transakcje... Dlaczego nie mozna zasilic konta przelewem... Nie lubie podawać danych karty pomimo że juz dalej nikt z niej nie skorzysta.
Tak sie zastanawiam że skoro tak jest to skoro w mBANKu jest eKARTA to chyba ja sobie założę i bede nią płacił. nawet jak ktoś bedzie chciął ją wykrozystać to i tak nie pobierze wiecej kasy aniżeli tyle ile przeleję na rzecz eKARTY
Jeszcze jedna sprawa - jak przeliczana jest waluta, wg jakiego kursu podczas zasilania konta PayPal ? NBP ?
Tak sie zastanawiam że skoro tak jest to skoro w mBANKu jest eKARTA to chyba ja sobie założę i bede nią płacił. nawet jak ktoś bedzie chciął ją wykrozystać to i tak nie pobierze wiecej kasy aniżeli tyle ile przeleję na rzecz eKARTY
Jeszcze jedna sprawa - jak przeliczana jest waluta, wg jakiego kursu podczas zasilania konta PayPal ? NBP ?
Musisz mieć kartę kredytową wypukłą ew. kartę do płatności elektronicznych E-karta lub karty Visa z Mbanku / Inteligo / kilka innych, które obecnie mają także funkcje E-kart.
W Polsce nie można mieć środków "na koncie" PayPal - więc nikt ze znajomych nie może ci doładować konta tak aby mieć na nim środki. Można to obejść zakładając sobie konto np. w banku niemieckim - jak masz blisko do granicy .
[ Dodano: Pią Mar 14, 2008 1:23 pm ]
PayPal - ma własne kursy wymiany - centrum obsługowe jest w Luksemburgu i na dodatek zwykle są mniej korzystne dla płacącego od kursu wymiany bankowego. Dodatkowo jeśli twoja karta jest obsługiwana w walucie obcej (euro/dolary) możesz jeszcze raz dostać po zadku od swojego banku na kursie wymiany.
W Polsce nie można mieć środków "na koncie" PayPal - więc nikt ze znajomych nie może ci doładować konta tak aby mieć na nim środki. Można to obejść zakładając sobie konto np. w banku niemieckim - jak masz blisko do granicy .
[ Dodano: Pią Mar 14, 2008 1:23 pm ]
PayPal - ma własne kursy wymiany - centrum obsługowe jest w Luksemburgu i na dodatek zwykle są mniej korzystne dla płacącego od kursu wymiany bankowego. Dodatkowo jeśli twoja karta jest obsługiwana w walucie obcej (euro/dolary) możesz jeszcze raz dostać po zadku od swojego banku na kursie wymiany.
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
- piXelRider
Hmm, właśnie się zastanawiam jak najmniejszym kosztem umożliwić sobie korzystanie z PayPal - mam inteligo, ale jako dodatek/usługę do starego konta i mojej karty nie akceptuje
Któryś bank sie kiedyś chwalił, że ma wirtualne karty kredytowe - tzn. dostajesz to jako dodatek do konta, takie drugie konto, na które wpłacasz sobie ile chcesz kasy, a to konto ma swój "numer karty" i widziane jest jako karta kredytowa, z tym, ze nie można tam debetu zrobić [ta opcja mnie interesuje najbardziej - już raz tyłek sobie uratowałem blokując debet na koncie]. Fizycznie karty nie masz.
Trzeba poważniejszy recon zrobić...
Któryś bank sie kiedyś chwalił, że ma wirtualne karty kredytowe - tzn. dostajesz to jako dodatek do konta, takie drugie konto, na które wpłacasz sobie ile chcesz kasy, a to konto ma swój "numer karty" i widziane jest jako karta kredytowa, z tym, ze nie można tam debetu zrobić [ta opcja mnie interesuje najbardziej - już raz tyłek sobie uratowałem blokując debet na koncie]. Fizycznie karty nie masz.
Trzeba poważniejszy recon zrobić...
Właśnie dziś załatwiłem wszystkie formalności z paypal'em. Musiałem wyrobić sobie "wypukłą" kartę kredytową, bo moja maestro (pekao sa) była nie do zaakceptowania Niestety mam podobne wątpliwości, jak Kisi, ale wyszedłem z założenia, że należy tu wykazać zaufanie, podobne, jak do banku. Jak tylko paypal działał od razu zrobiłem swoje pierwsze zamówienie w DX (już nie mogę doczekać się przesyłki )! Policzyli mi dolara po 2,335 pln - myślę, że nie jest to zły kurs. Gdybym chciał kupić dolary na pewno więcej zapłaciłbym. Minęło już 7 h od zamówienia, a paypal nie obciążył jeszcze mojej karty.
Dubito ergo sum!
- piXelRider
Panowie a ja mam takie pytanie, bo tak czytam czytam i nic nie wiem co wybrac a widze ze jesteście obeznani w tym temacie
Nie mam 18 lat, nie mam stałych dochodów a poptrzebuje konta tylko i wyłącznie do PayPal
Czy eKonto jest dla mnie?
Poprostu potrzebuje zwykle konto na ktore wplacam kase a w razie czego moge placic na DX,
Jak najmniej formalnosci, bez zadnych kredytow, bez oprocentowań, innych dupereli, poprostu skarbonka z PayPal-em
Jest cos dla mnie?
Jeszcze najlepiej jak bym nie musial placic zadnych prowizji za przelewanie pieniedzy do skarbonki PayPal.
Pozdrawiam.
Nie mam 18 lat, nie mam stałych dochodów a poptrzebuje konta tylko i wyłącznie do PayPal
Czy eKonto jest dla mnie?
Poprostu potrzebuje zwykle konto na ktore wplacam kase a w razie czego moge placic na DX,
Jak najmniej formalnosci, bez zadnych kredytow, bez oprocentowań, innych dupereli, poprostu skarbonka z PayPal-em
Jest cos dla mnie?
Jeszcze najlepiej jak bym nie musial placic zadnych prowizji za przelewanie pieniedzy do skarbonki PayPal.
Pozdrawiam.
http://www.mbank.net.pl/mbank/pp/izzy_konto.html
to jest konto dla nieletnich.
to jest konto dla nieletnich.
Chyba się łapiesz ?by otworzyć izzyKONTO musisz mieć co najmniej 13 lat,