Petzl MYO RXP - górny pasek?

Oświetlenie montowane na głowie
ixjakub

Petzl MYO RXP - górny pasek?

Post autor: ixjakub »

Siema!
Wiecie może czy w nowej MYO RXP jest górny pasek? Może są dwie wersje i trzeba dopłacić... ;] Na Allegro tylko w jednej aukcji piszą coś o pasku: http://allegro.pl/item1076695650_petzl_ ... ratis.html
Jak to jest?

BTW MYO RXP jest lepsza od XP, nie? Może jakieś argumenty? :P
Awatar użytkownika
Ragrastin

Post autor: Ragrastin »

Tak w mojej zakupionej w sklepie był pasek i w 2 którą kupiłem na allegro też był, ale zawsze może się znaleźć cwaniak więc lepiej zapytać.
RXP jest dużo wydajniejsza i mocniejsza jednak jak byś wybrał XP i podmienił diodę na XP-G lub tą z RXP z jak najmniejszym Uf to wyszłoby Cię taniej. Jak wszyscy wiemy Petzl montuje do swoich produktów diody bez selekcji
ixjakub

Post autor: ixjakub »

Myo Lite XP-G Mod 400lm +
Ty w tym masz 400 lumenów? :O Będzie dużo jaśniej z XP-G w MYO? Widziałem modyfikacje na fotkach, nie przeszkadza za bardzo widoczny emiter diody? ;] I jeszcze jedno: czy XP zmodowane będzie świeciło tak samo jak RXP zmodowane? (czas pracy, jasność) ;]

Pozdrawiam,
KZ
Awatar użytkownika
Ragrastin

Post autor: Ragrastin »

Tak mam ale to stary projekt
Będzie dużo jaśniej jednak będziesz musiał uważać na najwyższe tryby, oraz nie będziesz miał stabilizacji powyżej 500mA
XP zmodowane powinno świecić lepiej niż oryginalne RXP jeżeli dasz diodę z niskim Uf
2 takie zmodowałem ale nie porównywałem z RXP które też zresztą mam
ODPOWIEDZ