NAJMOCNIEJSZA na rynku na 18650
NAJMOCNIEJSZA na rynku na 18650
Witam, szukam najmocniejszej na rynku latarki na aku 18650 lub 2x18650 (bo to chyba najlepsze zasilanie?) Nie zależy mi na trybach, latarka po prostu ma mieć "kopa". Po jej włączeniu chcę poczuć gęsią skórkę na ciele - zarażenie wiedzą o co chodzi Czas świecenia minimum godzinkę, cena do 200zł. Najlepiej DX
- Calineczka
- Kontakt:
-
Jeśli zasilanie 2x18650 Ci odpowiada to pomyśl o tej latarce : http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19372 Naprawdę udany thrower .
Miałem krótko ( kolega gdy zobaczył jak świeci od razu odkupił ) . Wysoko sprawny jedno trybowy driwer , w diodę idzie 1 A , niezależnie od stopnia rozładowania akumulatorów . Czas świecenia ; na w pełni naładowanych nowych akusach Ultrafire 18650 (2400mAh) latarka spokojnie świeciła do trzech godzin . W oryginale siedzi słaba dioda , wymiana na XRE-Q5 albo R2 jeszcze dodaje tej latarce powera . W cenie do 200zł spokojnie dokupisz sobie jeszcze akumulatorki i ładowarkę .
Pozdrawiam
Miałem krótko ( kolega gdy zobaczył jak świeci od razu odkupił ) . Wysoko sprawny jedno trybowy driwer , w diodę idzie 1 A , niezależnie od stopnia rozładowania akumulatorów . Czas świecenia ; na w pełni naładowanych nowych akusach Ultrafire 18650 (2400mAh) latarka spokojnie świeciła do trzech godzin . W oryginale siedzi słaba dioda , wymiana na XRE-Q5 albo R2 jeszcze dodaje tej latarce powera . W cenie do 200zł spokojnie dokupisz sobie jeszcze akumulatorki i ładowarkę .
Pozdrawiam
- Calineczka
- Kontakt:
-
Niestety dostał . Co prawda latarka nie świeci jakoś tragicznie ale to nie to samo co z refem SMO . No ale tutaj zawiniło DX .Co poradzić , jak się kupuje na DX to trzeba się liczyć z tym że to trochę loteria .
Ostatnio zmieniony niedziela 11 kwie 2010, 21:36 przez grigorij00, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten SacredFire NF-009 doskonale świeci z XP-G oraz driverkiem ustawionym na 1,5A (kwestia dolutowania jednego rezystorka). Mieszka tam AX2002. Reflektor bardzo dobrze współpracuje z XP-G. Po takiej modyfikacji kładzie nawet niemodyfikowaną Tiablo A10-G. Nie popadajmy jednak w przesadny zachwyt, przy modyfikowanej A10-G osobnik NF-009 wysiada, oczywiście
-
Tak, mam NF-009 z gładkim reflektorem. Jeśli ktoś dostał OP, to proponuję reklamować. DX zwykle pozytywnie podchodzi do tego typu spraw.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
-
Sebek pisze:driver, do kilku diod trzeba jakiś specjalny, czy wystarczy regulowany taki jak do pojedynczej diody ?
Najlepiej połączyć diody w szereg i zastosować driver step-up (przy takim rozwiązaniu każda dioda niezależnie od jej Vf dostanie taki sam prąd).
Można też połączyć diody równolegle i dać driver o większym prądzie (dla pięciu XR-E w przypadku zimnych 5A, a w przypadku ciepłych i neutralnych 3,5A). Najlepiej jak by LEDy były wyselekcjonowane pod względem identycznego Vf, ewentualnie można dać szeregowo z każdym LEDem rezystorki zrównujące prąd (chyba Calineczka pisał kiedyś o takim rozwiązaniu).
Pozdrawiam