Problem polega na tym ze dotarla do mnie z DXa, wlozylem aku i swiecila OK. Poszedlem z nia w teren i przy kolejnym wlaczeniu zaczela bardzo slabo swiecic. Zostawilem ja w kurce na chwile, kolejne wlaczenie i dzialala znowu dobrze. Po powrocie do domu znowu zaczela swiecic slabo i po pewnym czasie lezenia powrocila do stanu pierwotnego. Wykrecilem z niej klips bo srubki nie podobaly mi sie i dobrze zrobilem bo jedna wyszla jakby wogole nie trzymala a druga wogole sie nie wykrecala wiec wystarczylo ja lekko wyciagnac. Myslalem ze po problemie bo zauwazylem ze jeden otwor jest wywiercony dobrze a drugi przeszedl na wylot i widac ze jest za nim pigula albo sterownik, myslalem ze srubka robila tam zwarcie i dlatego tak szalala latarka. Dzisiaj swiecilem nia dluzsza chwile i wszystko bylo OK ale po zrobieniu zdjec znowu nawalila i swieci slabo, polezala i zaczela swiecic poprawnie. Przy zasilaniu z CR123 a potem juz na kazdym innym swiecila slabo i plynnie rozjasniala sie. Nie mam pojecia jak to rozkrecic, wyglada ze gora powinna odkrecic sie od tulejki na akusa bo jak inaczej wsadzili tam sterownik i kolimator? Probowalem dzisiaj kleszczami przez koszule ale slizgalo mi sie wszysto i nie dalo rady.
Hugsby P2
Hugsby P2
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Made In China
Problem leży w włączniku a właściwie w budowie jego obudowy
Postaram się wymienić płytkę z włącznikiem na mocniejszą
Po mocniejszym skręceniu latarki płytka na której jest włącznik wygina się i włącznik nie odskakuje (nie da się włączyć ani wyłączyć ) no i traci styk przez co przy lekkim wstrząsie tryby same się zmieniają
A czasem nawet znikają
Mocowanie klipsa to hmm porażka takie małe śrubki można wkręcać w stal ale nie w aluminium
Do latarki wkładałbym akumulatory niezabezpieczone lub aku AA
14500 z PCB są zbyt długie (1-2mm) i latareczka nie skręca się do końca
Jak znajdę chwilę czasu porobię zdjęcia
Problem leży w włączniku a właściwie w budowie jego obudowy
Postaram się wymienić płytkę z włącznikiem na mocniejszą
Po mocniejszym skręceniu latarki płytka na której jest włącznik wygina się i włącznik nie odskakuje (nie da się włączyć ani wyłączyć ) no i traci styk przez co przy lekkim wstrząsie tryby same się zmieniają
A czasem nawet znikają
Mocowanie klipsa to hmm porażka takie małe śrubki można wkręcać w stal ale nie w aluminium
Do latarki wkładałbym akumulatory niezabezpieczone lub aku AA
14500 z PCB są zbyt długie (1-2mm) i latareczka nie skręca się do końca
Jak znajdę chwilę czasu porobię zdjęcia
Rozebralem wlacznik, teraz dziala dobrze ale nie mozna go za mocno przykrecic. Po mojej modyfikacji dziala bardzo delikatnie ale najwazniejsze ze dziala dobrze. Klipsa trzeba od razu wywalic. 14500 z zabezpieczeniem pasuja w mojej bez problemu. Skreca sie do konca i swieci tez bez problemu.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
Pierwszy post więc się przywitam, zwłaszcza, że od razu mam problem =P
Pierwszy zakup na DX i dwie wadliwe lampy (ta w temacie i sku.18307)
Mam podobny problem.. Występuje również przy wywaleniu włącznika i włączaniu/zmienianiu trybów przy pomocy zwykłego kabla.
Latarka działa poprawnie, włącza sie i zmienia tryby. Po chwili świecenia traci mozliwość zmiany trybów, działa to tylko czasami. Zamiast tego ma dłuższy moment zawahania i wraca do świecenia. Nie wiem czy to tryb maksymalny czy ten połowiczny. Czasem zadziała zmiana trybu. Po odłożeniu latarki i powróceniu do niej po jakimś czasie, sytuacja znów wraca do normy, lecz potem dzieje się to samo.
Grzać nie grzeje się w ogóle, mimo upałów. W lodówce ją nawet odpaliłem i działo się to samo
Wczoraj przy zabawach w odkrywanie czy istnieje jakiś wzór przyciskania czy czegokolwiek, zaczęła totalnie świrowac, zawarte na filmiku:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jHHW666up9k[/youtube]
Dziś działa tak jak opisane wyżej
edit: aha, odpalam na baterii AA. Dwóch różnych, problem ten sam. Docelowo ma chodzić na 14500 - ale to chyba nie rozwiąże problemu?
Pierwszy zakup na DX i dwie wadliwe lampy (ta w temacie i sku.18307)
Mam podobny problem.. Występuje również przy wywaleniu włącznika i włączaniu/zmienianiu trybów przy pomocy zwykłego kabla.
Latarka działa poprawnie, włącza sie i zmienia tryby. Po chwili świecenia traci mozliwość zmiany trybów, działa to tylko czasami. Zamiast tego ma dłuższy moment zawahania i wraca do świecenia. Nie wiem czy to tryb maksymalny czy ten połowiczny. Czasem zadziała zmiana trybu. Po odłożeniu latarki i powróceniu do niej po jakimś czasie, sytuacja znów wraca do normy, lecz potem dzieje się to samo.
Grzać nie grzeje się w ogóle, mimo upałów. W lodówce ją nawet odpaliłem i działo się to samo
Wczoraj przy zabawach w odkrywanie czy istnieje jakiś wzór przyciskania czy czegokolwiek, zaczęła totalnie świrowac, zawarte na filmiku:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jHHW666up9k[/youtube]
Dziś działa tak jak opisane wyżej
edit: aha, odpalam na baterii AA. Dwóch różnych, problem ten sam. Docelowo ma chodzić na 14500 - ale to chyba nie rozwiąże problemu?