Userbar forum www.swiatelka.pl - moje propozycje.

...sprawy techniczne i organizacyjne dotyczące forum...propozycje, uwagi, wnioski, pochwały ;-)...etc
Awatar użytkownika
Dex-ter

Userbar forum www.swiatelka.pl - moje propozycje.

Post autor: Dex-ter »

Witam,

Poniżej przedstawiam kilka propozycji userbarów naszego forum, które można wkleić w podpis na innych forach, a klikając na niego, zostaniemy przekierowani na "www.swiatelka.pl".

Aby umieścić userbar w podpisie, najlepiej ( i najprościej ) skopiować poniższy link i wkleić go w sygnaturkę na danym forum ( platforma IPB lub platforma phpBB ( taka jak nasze forum ) ). W miejscu "tu wklej link do obrazka" wklejamy odnośnik do serwera, na jakim umieściliśmy nasz obrazek.

Kod: Zaznacz cały

[url="http://swiatelka.pl"][img]tu wklej link do obrazka[/img][/url]
( dla platformy IPB )

[url=http://www.phpbb.com/][img]tu wklej link do obrazka[/img][/url]
( dla platformy phpBB )

Na przykład po zastosowaniu powyższego kodu dla platformy phpBB ( kliknij w obrazek ;) ) :

Obrazek

A tu już przykładowe propozycje userbarów Naszego forum. Proszę o opinię - każdy z nich mogę zmienić, dostosować do życzeń Administracji.

1. Obrazek

2. Obrazek

3. Obrazek

4. Obrazek

5. Obrazek

6. Obrazek

7. Obrazek ( w tle obrazek płytki drukowanej )

8. Obrazek ( to samo co nr 7, ale bez cienia pod diodami )

9. Obrazek

10. Obrazek ( to samo co nr 9, ale bez ramki napisu )

11. Obrazek ( w tle obrazek płytki drukowanej )

12. Obrazek

Mi osobiście najbardziej podobają się 6 / 7 / 11 / 12 :).
Ostatnio zmieniony środa 13 lut 2008, 17:15 przez Dex-ter, łącznie zmieniany 8 razy.
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

pomysł ciekawy i interesujący, pamiętać należy jedynie o niechęci wielu forum do umieszczania grafiki w stopkach , co podobnie jak dodawanie rożnych avatarów, ikonek itd skutecznie wydłuża czas ładowania strony, a jak ktoś jeszcze ma animowane userbary, to już często traci wiele czytelność (tak było na forum fretkowym w okresie mody ile miesiecy ma moja fretka...)
Awatar użytkownika
Dex-ter

pawelsz, zgadza się, ale duże fora jak PC Lab ( to na nim namówiłem 4 osoby na zakupy na DX i odwiedzenie swiatelka.pl ), IDG, KomForum nie mają nic przeciwko, a właśnie na nich jest dużo potencjalnych nowych użytkowników dla naszego forum. Mniejsze fora ( choć niekoniecznie mniejsze - mp3store.pl ) maja albo ograniczony rozmiar grafiki w SIGu ( np. PC Lab - 50kb, wysokość nie większa niż 7 linijek tekstu ), albo zabraniają jej w ogóle.
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

dokładnie tak- czasami szanują użytkowników ograniczając czas ładowania sie stron, a grafiki różne skutecznie mordują łatwość przeglądania informacji.

ja typuje pozycję 1, ale bez member- to raczej jest jasne
Awatar użytkownika
Dex-ter

pawelsz, "member" zostało dodane w celu "odreklamienia" userbara :). Gdybym zostawił "swiatelka.pl" jakiś nadgorliwy moderator mógłby się przyczepić, że do reklama do innego forum, a niektóre fora takowej sobie nie życzą ( poza przeznaczonymi do tego działami ). A tu jest takie 2in1 - reklama i userbar :).
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

bardzo fajna idea, bardzo Ci dziekuje, bede sobie dolaczal i sprawdzal fora ;-)
uwaga-wydaje mi sie, ze nie dla kazdego czytelny jet motyw kawalka led-a, moze latwiej by bylo gdyby to jakas mala latareczka byla?Trudno orzec, ja slpey jestem i musze sie dokladnie przygladac.... :mrgreen:

aha, proponuje w drugim przykladzie zamiast phpbb dac swoiatelka w adresie docelowym... i moze ten wlasciwy dac jako pierwszy, wytluscic ;-)

Moj podpis:

[url=http://swiatelka.pl/][img]http://img61.imageshack.us/img61/4797/userbar5gj6.png[/img][/url]

[url=http://swiatelka.pl/][img]http://www.swiatelka.pl/userbar.png[/img][/url]
Ostatnio zmieniony piątek 22 lut 2008, 10:27 przez Calineczka, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Dex-ter

Calineczka pisze:bardzo fajna idea, bardzo Ci dziekuje, bede sobie dolaczal i sprawdzal fora ;-)
uwaga-wydaje mi sie, ze nie dla kazdego czytelny jet motyw kawalka led-a, moze latwiej by bylo gdyby to jakas mala latareczka byla?Trudno orzec, ja slpey jestem i musze sie dokladnie przygladac.... :mrgreen:
Ja sobie ustawiłem nr 12 na KomForum, PC Labie, Symbianos, IDG :D:D:D. W sumie myślałem o latareczce, ale ktoś mnie w innym temacie ( bannery ) zjechał, że to nie jest forum latarkowe, tylko ogólnie światełkowe :neutral:. Za chwilkę drobię kilka z latareczkami :). Powiedz tylko, jako Admin, jaki napis jest najlepszy według Ciebie ? Biały, z czarna ramką, żółty, a może biały bez ramki ?
Awatar użytkownika
night_82

Post autor: night_82 »

mnie 5, 6 i 12, Dex-ter a nie lepiej było to zrobić jako sondę?
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Dobra dobra, Ty mnie tu pod wlos nie bierz :mrgreen:
Co do kolorow sie nie wypowiadam, kwestia gustu co kto lubi mysle...
Ja nie wiem ktory bedzie lepszy, z ledami czy latareczkami....ktos mogl by sie uprzec ze HID ma byc, inny ze...filizanka kawy...wiec co kto woli ;-)
Mozesz wrzucic te przyklady do naszej galerii, albo dolacz jako zalacznik, jakos tak zeby na naszym serwerze bylo ale bez loga, rzecz jasna;-)
Dzieki ;-)
Awatar użytkownika
Dex-ter

night_82 pisze:mnie 5, 6 i 12, Dex-ter a nie lepiej było to zrobić jako sondę?
Ale to nie miało być głosowanie :). Gdybym chciał wybrać jeden, zrobiłbym głosowanie typu [1] [0] itp, jak na forach graficznych głosuje się na prace :). Wrzuciłem tu kilka propozycji i każdy indywidualnie ustawi sobie jaka mu się podoba :).
Calineczka pisze:Dobra dobra, Ty mnie tu pod wlos nie bierz :mrgreen:
Co do kolorow sie nie wypowiadam, kwestia gustu co kto lubi mysle...
Ja nie wiem ktory bedzie lepszy, z ledami czy latareczkami....ktos mogl by sie uprzec ze HID ma byc, inny ze...filizanka kawy...wiec co kto woli ;-)
Mozesz wrzucic te przyklady do naszej galerii, albo dolacz jako zalacznik, jakos tak zeby na naszym serwerze bylo ale bez loga, rzecz jasna;-)
Dzieki ;-)
Oki doki, zaraz wrzucę do Albumu wszystkie propozycje i dorobię kilka z latareczkami :). Troszkę roboty będzie :D.
Ostatnio zmieniony środa 13 lut 2008, 19:19 przez Dex-ter, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

no i mam w podpisie żabę, tak to jest z zewnetrznymi uslugodawcami...
Banerki na ansze forum prosze ;-)
Awatar użytkownika
Dex-ter

Calineczka pisze:no i mam w podpisie żabę, tak to jest z zewnetrznymi uslugodawcami...
Banerki na ansze forum prosze ;-)
A ja się zarejestrowałem na IS i nie mam żaby :P.
Zgodnie z życzeniem umieściłem wszystkie 17 userbarów ( nie banerków :P - uczmy sie poprawnego nazewnictwa :P ) w Albumie. Zrobiłem tez kilka z latareczkami :P. Jakieś "pomógł" proszę mi tu dać, albo inną nagrodę, bo się ładnie napracowałem :mrgreen: :twisted: :razz:.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ufff :!: :twisted:
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Dexter, pięęękne i WIEEELKIE dzięki, idea mi się podoba bo słuzy propagowaniu światełek, a pomogl bym Ci kliknal ale powienienes wiedziec, ze klikac moze jedynie autor wątku!!! :mrgreen:
Przypomnij sie przy okazji, nalezy Ci sie... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Dex-ter

Calineczka pisze:Dexter, pięęękne i WIEEELKIE dzięki, idea mi się podoba bo słuzy propagowaniu światełek, a pomogl bym Ci kliknal ale powienienes wiedziec, ze klikac moze jedynie autor wątku!!! :mrgreen:
Przypomnij sie przy okazji, nalezy Ci sie... :mrgreen:
Cieszę się, że się podoba :).

Aaaa, zapomniałem :oops: :roll:, że teraz są te nowe zasady "Pomagania", buuu... :D. No to Wy mi pomogliście :P. A co :D.

Na elektronice i latarkach może nie znam się tak jak Wy, ale w grafice coś tam zdziałać umiem i w tej kwestii mogę pomóc :P.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

no i o to chodzi, zeby kazdy z nas dołozył swoją cegiełkę do całości ;-)
ODPOWIEDZ