Nie wiem czy to dobry dział ale mam problem

Kupiłem do domu latarkę awaryjną, której zadaniem jest leżeć w koncie i być gotowa na sytuacje awaryjne, katastrofy naturalne, pozrywane sieci energetyczne itp. Jako, że taka latarka nie musi być poręczna ale musi mieć pojemne baterie wybrałem https://mactronic.pl/produkty/latarka-p ... xpert-pl5/ . Teraz moje pytanie. Jak przechowywać taką latarkę, jeżeli ma być długotrwale nieużywana. Z wiedzy powszechnej wiem, że akumulatorki li-ion powinno się przechowywać naładowane mniej wiecie do 40 % ale to się kłuci z ideą latarki awaryjnej , która ma być w nagłych sytuacjach gotowa do długotrwałego użytku. Poza tym latarka nie ma wyraźnego wskaźnika naładowania. A z drugiej strony długotrwałemu przechowywanie latarki naładowanej na 100 % również szkodzi akumulatorkowi. Ta latarka na maksymalnej mocy świeci wg producenta 7 godzin. Czy wg waszej wiedzy, jeżeli naładuję ją do pełna a potem, nieco rozładuję świecąc 1 h na maksymalnej mocy , będzie to optymalny kompromis stopnia naładowania do do żywotności akumulatorka? I co ile miesięcy trzeba taka latarkę doładowywać. Proszę o sugestie i porady.