Drogi kolego @pawulon nie odbierz tego źle - po prostu takie mam wrażenie - zacząłeś patologicznie tj. wziąłeś jakieś trzy chińskie wynalazki i stworzyłeś jakiegoś potworka (kozę z genami psa i o urodzie żaby) który zdechł bo prawdopodobnie nie dopieściłeś szczegółów - to pokazuje że szczegóły są ważne.
Dobry projekt czy tez pomysł spełnia dwa oczekiwania - działa bo choć jest druciarstwem i prowizorką ale celową bo po prostu albo nie masz narzędzi lub czasu na jego realizację ale działa (najczęściej krótko ale spełnia swoje założenia- jest potrzebny natychmiast) albo powstaje coś fajnego/trwałego co warte jest wzmianki a nwet patentu i siorbania kasy z tego. Twój pomysł 3-latarkowego UFO jakie miał zamierzenie? druciarstwa raczej nie bo specjalnie sie udałeś do stonki i kupiłeś byle jakie latarenki, poświęciłes trochę czasu i ... otrzymałeś bubel prima sort - czy o to Ci chodziło?
Ja wiem że każdy znas forumowiczów zaczynał błądząc ale Twój wynalazek nic nie wnosi poza drobną uwagą, która jutro zostanie zapomniana - światełka.pl to nie "patoflaszokanał" - to forum dla tych co chca albo zdobyc wiedzę, nauczyć się albo zaczerpnąć inspiracji.
Owszem fajnie spojrzeć na cudze błędy z dystansu i przypomnieć sobie swoje podejście do światła ale to tylko jako humor - potem należy wziąć sie za siebie i o ile coś chcesz wyciagnąć z forum to korzystaj - chyba, że jesteś przelotem i tak sobie piszesz bo czasu masz i nudzisz się ...
Sugeruje od siebie - najpierw pomyśl nad tym co chcesz zrobic a potem rób - robiąc stracisz kupe czasu, materiału i chęci a MOZE Ci coś wyjdzie.
CO do Twojego pomysłu na dwa światełka - wyważasz otwarte drzwi ale... skoro chcesz to sprecyzuj jak toto sobie wyobrażasz bo może gotowe rozwiązania już są i nie warto dłubać?
Przykładowo ze swojego podwórka - od 4 lat jeździłem na convoyu S3 z optyka/TIR-em 15 stopni, sprawdzał sie jednocześnie jako blisko i średniozasięgowiec (do 25m - dalej noca przy spokojnej jeździe nie było trzeba) ale gdy przyszedł inny wymiar ogniwa postanowiłem "se zrobić lepiej" - tu więcej
viewtopic.php?t=24223.
To co uzyskałem to głównie podwojenie czasu pracy przy 300lm (do 11-12h jazdy) przy niewiele wiekszym rozmiarze samej latarki i dodatkowy tryb turbo który do 10 minut szybkiej jazdy nie gotuje tak małej latarki. A to wszystko jedynie przez teoretyzowanie+ rozpoznanie istniejących możliwości (sterownika, soczewki, ogniwa i samej latarki - bez niepotrzebnego dłubania i straty czasu na doświadczenia) a potem kiedy "wszystko wiedziałem myśląc" ... kupiłem części i "zespawałem" wszystko razem. Wiem że nie jestem specjalnie oryginalny ale zapewniam Cie że akurat TEGO konkretnego rozwiazania NIKT zapewne nie opublikował przede mną

co cieszy o tyle że mogłem być pierwszy który TE konkretne elementy poskładał w taką całość (głównie chodzi o soczewkę bo to ona jest sednem pomysłu).
Więc może poogladaj kilka pomysłów cudzych a nie od razu rozwiercaj, skręcaj i tocz - możliwe że bez planu, ładu i składu wyjdzie Ci cos pokroju Twojego pomysłu z trzema latarkami z biedroki ..