Dzień dobry,
Obecna H03 z diodą czerwoną, gdy akumulator zostaje wyczerpany do 3.3 lub 3.5V gaśnie bez ostrzeżenia.
Pewnie jest ostrzeżenie w postaci migania czerwonej diody ale mając latarkę na głowie....tego się nie widzi...
Starsza H02 NEW była rewelacyjna, gdy napięcie akumulatora spadało, zmieniała tryb na niższy mrugając przy tym światłem chwilowo ale ją zgubiłem....
Było dużo czasu żeby znaleźć nowy akumulator lub dokończyć czynność.
Proszę o pomoc czy da się tak ustawić obecną H03 by tak działała jak starsza, bo może się da wyklikać...
Czy zostaje mi tylko poskarżyć się chińskiemu sprzedawcy, bo kupiłem 2szt. jakieś pół roku temu....
i to wyłączanie bez ostrzeżenia doprowadza mnie do furii...Pomysł jakiegoś psychopaty...zmieniając coś co było dobre...Zachowanie takie samo na nowych akumulatorach 10A 3300 bodajże i na starszych...Przycisk w starszej H02 był przyjemniejszy i nie miała takiego ożebrowania chłodzącego i wydaje mi się, że świeciła jaśniej......<br>
Edit 26.12.2019:
Używając H02 nw przez 2,5 roku to H03 NW okazuje się strasznym bublem. Wycięto w niej ostrzeganie głównym światłem przy słabnącej baterii. Potem w kolejnej wersji przywrócono, chyba wersja H03SE. Serwis Skilhunt głupkowato to tłumaczy, że kilku użytkownikom przeszkadzało ostrzeganie głównym światłem.....a potem przywrócono....chyba H03 SE jak zapewne fala użytkowników zaczęła się wkurzać. W h04 jest wskaźnik na obudowie i ostrzeganie głównym światłem o słabnącej baterii.
Z założenia to latarka czołowa...więc jakie dziecko projektując i kolejne wprowadzając na rynek postanowiło wyposażyć we wskaźnik tylko na obudowie, gdy latarka jest na głowie przecież nic nie widać i następuje kompletna ciemność bez ostrzeżenia....W określonych warunkach to jest niebezpieczne dla życia i zdrowia.
Proponuję zrobić bojkot tego produktu...i masowo zwracać się o wymianę sterownika na ich koszt. Dotyczy H03NW. Wymienić to sobie większość wymieni ale nie wyobrażam sobie dopłaty 6$ za sterownik i 5$ za przesyłkę i sobie jeszcze samemu wymieniać.....w niemal nowej latarce....
Zdrowych Świąt, bo wesoło to jest,-)
H03 wyłącza się bez ostrzeżenia
Tak to prawda. Ale przed zakupem mogłeś to sprawdzić i kupić inny produkt. Teraz nie ma co zwalać winny na kogoś.
Mi też to przeszkadza ale na szczęście mam kilka innych czołówek które nie mają tego problemu/
Zostaje Ci
A . Wymiana drivera [koszt na forum to 40zl + koszty montażu Musisz napisać do grega]
Ja też mogę wymienić ale nie mam takich driverow. Najlepiej bezprosrednio pisać do sprzedawcy driverów.
B.Sprzedanie i kupienie innego produktu
C. Przyzwyczajić się.
Mi też to przeszkadza ale na szczęście mam kilka innych czołówek które nie mają tego problemu/
Zostaje Ci
A . Wymiana drivera [koszt na forum to 40zl + koszty montażu Musisz napisać do grega]
Ja też mogę wymienić ale nie mam takich driverow. Najlepiej bezprosrednio pisać do sprzedawcy driverów.
B.Sprzedanie i kupienie innego produktu
C. Przyzwyczajić się.
Nie dziwię się że jesteś zły, sam bym awanturę robił gdyby nie było ostrzeżenia w opisie o takiej wadzie. Jak dla mnie to wada. Po pierwsze przy takim napięciu jest jeszcze sporo soku w akumulatorze. Przecież każda normalna latarka zmienia tryb na słabszy i spokojnie pracuje do 2.8 czy nawet niżej. W takim trybie 5% potrafi pracować jeszcze naprawdę długo. A czy takie głębokie rozładowanie będzie bezpieczne dla aku to już niech użytkownik decyduje. Po 2 wyłączanie bez ostrzeżenia może być naprawdę niebezpieczne, ktoś może rowerem jechać lub używać elektronarzędzi. Masakra.
@Scenic chylę głowę, bo dużo dobrego piszesz na forum ale wskaż mi proszę, gdzie producent napisał w materiałach reklamowych czy w danych technicznych, że ostrzegania głównym światłem nie ma w tym modelu. Zwłaszcza, że w modelu H02 NW była taka funkcjonalność. Tak przeglądałem, czytałem, bo zdawałem sobie sprawę, że niewielka grupa może tą latareczkę nosić w kieszeni....i nie korzystać z dołączonej uprzęży na głowę. Wtedy odrębny wskaźnik - migająca dioda na obudowie się przydaje....ale na litość ...kto by pomyślał, że wycięto ostrzeganie głównym światłem w latarce czołowej z założenia....i zamiast wstawiono tą głupkowatą diodę....
Do zaakceptowania jeszcze zostaje fakt wysyłki sterowników przez producenta na ich koszt, jakoś sobie to może zmienię z Waszą pomocą;-). Zobaczymy co wyjdzie z tej wymiany mailowej...Jeśli nic, to ruszam na "fejdzbuka" tam z nimi poopowiadać....bo to jakiś kabaret...to jakby producent aut nagle wprowadził auto bez hamulców...i potem kolejny model był już z hamulcami...podstawowa funkcjonalność....a wprowadzanie "zmyślnych" trybów, to już inna bajka....
Do zaakceptowania jeszcze zostaje fakt wysyłki sterowników przez producenta na ich koszt, jakoś sobie to może zmienię z Waszą pomocą;-). Zobaczymy co wyjdzie z tej wymiany mailowej...Jeśli nic, to ruszam na "fejdzbuka" tam z nimi poopowiadać....bo to jakiś kabaret...to jakby producent aut nagle wprowadził auto bez hamulców...i potem kolejny model był już z hamulcami...podstawowa funkcjonalność....a wprowadzanie "zmyślnych" trybów, to już inna bajka....