Ładowarka 10S 30A

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
ProLight

Ładowarka 10S 30A

Post autor: ProLight »

Witam,
Panowie wymarzyła mi się ładowarka do 10S żeby móc ładować i rozładować pakiety z hulajnogi.

Trafił mi się uszkodzony icharger, ale niestety nie poradziłem sobie z naprawą.

Ale już wiem że tego typu ładowarkę szukam, myślałem że poszukam na googlach i kupię ale nigdzie nie ma żadnej ładowarki, ostatnio kupiłem jedną dla Kolegi i w tym czasie była ona dostępna we wszystkich znanych mi sklepach z modelami ale jak ja kupiłem to nagle zniknęła we wszystkich. Podejrzewam że w magazynie XX była dostępna 1 szt. I wszystkie sklepy korzystają z tego samego magazynu.

Pisałem nawet do icharger.pl to mogą ja zamówić ale nie wcześniej jak za miesiąc.

Czy jest może Ktoś mi w stanie pomóc w zakupie czegoś podobnego? Obojętnie czy nowe czy używane.

Icharger 3010B
Voltz 101K
Reaktor 1000W

Wszystko wygląda identycznie.

Przeszukałem Ebay, allegro, olx, amazon, googlowałem sklepy z tematyką dla modelarzy. Po pominięciu ofert z USA gdzie przesylka wychodzi ok 100$ to nie ma nic.

Pozdrawiam
Główny spammer tego Forum ;)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Na hobbykingu są reaktory z wysyłką z EU i global też. Ja tam kiedyś kupiłem swojego za ~80-90$ z EU (jakaś dziwna promocja była).
ProLight

Dzięki, nie wiem jak to przeglądałem że nie widziałem.
Używasz? Nie ma większego problemu?
Patrzyłem jak wygląda w środku to ten klon wygląda przeciętnie.
ProLight

Eh dziwne mamy czasy.
Spisalem sobie na kartce 23 sklepy modelarskie, z tego w 18 ładowarka była na stanie z dostawą w 24h / 48h

Po obdzwonieniu WSZYSTKICH okazuje się że nikt nie ma ładowarki :-)
Ceny są od 690zł do 872zł
A wszystkie "sklepy" są tylko pośrednikami.
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

Bo to droga zabawka. Mało kto może sobie pozwolić na leżakowanie sprzętu. Gwarancja leci a jak klient nie kupi to Ty się martwisz co z produktem. Inaczej w przypadku sprzętu który ma gw. zewnętrzną, można wtedy mieć jakąś sztukę, ale jak stanieje w hurtowni to sprzedajesz po kosztach, a wtedy mija się z celem taki "biznes".
ProLight

Jeszcze mam parę pytań bo w końcu i tak będę musiał gdzieś kupić tą ładowarkę.

Na większości for widzę że zasilana jest z 24V jest to z wygody czy są jakieś przeciwwskazania do zasilania np. z 36V? Pytam bo mam zasilacz właśnie na 36V przygotowany do niej i nie wiem czy może zostać czy szukać co innego.
Ostatnio zmieniony środa 03 lip 2019, 20:39 przez ProLight, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

A jak jest w karcie katalogowej produktu pod nazwą "input" , "input range" ewentualnie DC ... ? :)
Na szybko sprawdziłem to "reaktor" się łapie https://hobbyking.com/en_us/turnigy-rea ... tore=en_us, nie weryfikowałem reszty.
ProLight

Ten icharger też jest teoretycznie na 38V ale gdzie nie spojrzeć na fora maniaków dużych mocy to zostają przy 2x12V czyli 24V

(Jeśli będzie można to poproszę o wydzielenie dyskusji do odpowiedniego działu, chętnie pogadał bym o ładowarkach)
ODPOWIEDZ