TechnoLine BC-700
TechnoLine BC-700
Witam,
Jak w temacie BC-700 jeden kanał zaczął żyć własnym życiem. Pytanie do Was da się to
naprawić czy uczyć ładowarkę latać
Jak widać na zdjęciach ładowarka ładuje, rozładowuje i testuje pusty kanał.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
[/img]
[/img]
[/img]
Jak w temacie BC-700 jeden kanał zaczął żyć własnym życiem. Pytanie do Was da się to
naprawić czy uczyć ładowarkę latać
Jak widać na zdjęciach ładowarka ładuje, rozładowuje i testuje pusty kanał.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
[/img]
[/img]
[/img]
Obawiam się że w moim wykonaniu jest to niewskazane.
Ale zawsze mogę zdjęcie zrobić tylko potrzebny jest osobnik o anielskiej cierpliwości który napisze co posprawdzać i jak to zrobić . Wtedy może się to udać.
Ale zawsze mogę zdjęcie zrobić tylko potrzebny jest osobnik o anielskiej cierpliwości który napisze co posprawdzać i jak to zrobić . Wtedy może się to udać.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 11 lut 2019, 05:42 przez qulerek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Obawiam się, że nic się nie poradzi w tym wypadku. Walczyłem przez dłuższy czas z BC700 i BC250. Pomierzyłem wszystkie elementy na kanałach. I ewidentnie siada główny układ scalony. Odpowiedzialny za monitorowanie danego kanału. Jedynie co można zrobić to przeciąć ścieżki. I podłączyć równolegle sąsiedni kanał. Tak parami ładowałem w BC250. Ogólnie to jest szmelc. O wątpliwej jakości wykonania. Elementy lutowane chyba lutownicą kolbową po ciemku w piwnicy.
-
U mnie wysiadły 2 x bc250, 1 x BC700. Namówiłem kumpla na BC800. I prawie taka sama usterka. Ale najbardziej do czego się przyczepiam, to jakość wykonania. A raczej sposób lutowania elementów do PCB. Poro-spryskiwana kalafonia z cząstkami cyny po całym laminacie. Nie wiem może to były podróby? Kupione były w proline. Gdzieś mi się wala jedna bc250. Jak znajdę troszkę chęci, wstawię fotki tego tworu w środku. Więc mogę być niezadowolony....