witam witam i o poradę użytkowników tegoż powerbanka ,po załadowaniu aku przystąpiłem do ładowania innego urządzenia ,tomo mimo wskazań na wyświetlaczu 2 kresek czyli jeszcze nie pusty wyłączył się i nie chce ładować dalej ,po wymuszeniu ładowania ładuje chwilę i wyłącza sie ponownie ,napięcie na ogniwach 3,6 v,uszkodzony?
dzięki i pozdro
Uszkodzony lub ogniwa zużyte i przy większym obciążeniu nie dają rady.Przetestuj ogniwa na innym urządzeniu i powerbanka na innych ogniwach.I to że ogniwo ma 3.6V to nie znaczy, że pod obciążeniem napięcie nie spada do np. 3V.
Ostatnio zmieniony niedziela 25 lis 2018, 21:28 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
Nikita, czy obciążenie jakie podłączasz pod powerbank, to czy to obciążenie z innym powerbankiem działa ok? Kuzyn kupił sobie smartfona z Chin i ten telefon z żadnym powerbankiem nie działa, kuzyn ma też tomo4.Ten telefon po podłączeniu do powerbanku startuje z prądem 1A a po ok 30sek wymusza pobór 2,5A i każdy powerbank się wyłącza.
obciążenie to zwykły telefon czy tablet być może ogniwa ?pochodzą z laptopa ,mnie martwi ogólne wskazanie wyświetlacza że pokazuje 2 kreski a przestaje ładować wg mnie powinno być widać po wyświetlaczu że ogniwa są na wykończeniu a tak trzeba kalkulować że jak są 2 kreski to będzie koniec ładowania
Ogólnie nie ,tak jak wypakowałem z baterii laptopowej takie dałem do tomo ,dziś zmieniłem ogniwa na inne jest chyba lepiej ale czekam na to aż się rozładują do końca czyli do wyłączenia powerbanka i zobaczymy ile kresek zostaje