internet LTE od Plusa
internet LTE od Plusa
Witam, ktoś może ma?
Jak działa? Szczególnie wieczorami....
Jak działa? Szczególnie wieczorami....
Nie mam możliwości kabla....
W moim miejscu orange wczoraj wieczorem 2 Mbit, czasem zrywało.
Plus-minimalnie 17Mbit, przeważnie 35-62Mbit. Upload zawsze około 30Mbit. W mieście już nie to samo, około 12Mbit rano-raczej słaby zasięg był.
Ja zaryzykuję teraz Plusa.
Sprawdzałem na starym numerze plusa, nie nowa karta (podobno ustawiają jakieś priorytety dla nowych kart żeby chwilę fajnie chodziło). U mnie orange jest zwyczajnie zapchane, bo w nocy śmigało po 50Mbit.
W moim miejscu orange wczoraj wieczorem 2 Mbit, czasem zrywało.
Plus-minimalnie 17Mbit, przeważnie 35-62Mbit. Upload zawsze około 30Mbit. W mieście już nie to samo, około 12Mbit rano-raczej słaby zasięg był.
Ja zaryzykuję teraz Plusa.
Sprawdzałem na starym numerze plusa, nie nowa karta (podobno ustawiają jakieś priorytety dla nowych kart żeby chwilę fajnie chodziło). U mnie orange jest zwyczajnie zapchane, bo w nocy śmigało po 50Mbit.
Pogadaj z kimś żebyś nie żałował. Wiem że na plusa wielu ludzi narzekało.
Moja ma pakiet w t-mobile i na początku też średnio było ok 40-50Mbit, po dwóch miesiącach ma 6-12Mbit.
Ale że praktycznie go nie używa, to nie ma co narzekać.
W plusie były jakieś jaja z lejkami, niby był bez limitu a po wykorzystaniu pakietu dawali lejek.
Moja ma pakiet w t-mobile i na początku też średnio było ok 40-50Mbit, po dwóch miesiącach ma 6-12Mbit.
Ale że praktycznie go nie używa, to nie ma co narzekać.
W plusie były jakieś jaja z lejkami, niby był bez limitu a po wykorzystaniu pakietu dawali lejek.
Sprawdź sobie Aero2, masz darmowy miesiąc próbny 30GB LTE , pakiety też mają w jednych z najlepszych cenach porównując do czołówki 30zł/30GB.
Albo w Nju Mobile znajomi chwalą i masz masz 29zł/40GB.
Albo w Nju Mobile znajomi chwalą i masz masz 29zł/40GB.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Jest jeszcze A2Mobile. Ciągnie u mnie podobnie do Aero2 (mniej-więcej ten sam operator). Wyciąga ok 6, ale połączenie jest stabilniejsze i daje poczucie większej prędkości. Strasznie Wam zazdroszczę takich transferów. Najwięcej miałem 48mega pod jednym z beteesów w Krakowie. A tak to nigdy więcej niż naście, niezależnie od operatora.
wwd wszędzie są lejki. Każdy ogranicza po max 100gb.
wwd wszędzie są lejki. Każdy ogranicza po max 100gb.
Ja mam Nju.W tandemie na 2 numery placę miesiecznie 38 zł.Pakiet obiecnie to 25 GB na oba numery i reszta bez limitu.Największą prędkość jaką zanotowałem to 150 Mb na S7edge w LTE.Standardowo osiągam około 50 do 80. Najwięcej zależy od Twojego położenia względem nadajnika.W HSDPA średnia prędkość u mnie to 8 Mb.
ILPT
Nie wiedziałem tego.tre33 pisze:wwd wszędzie są lejki. Każdy ogranicza po max 100gb.
Transfer szybko leci, sprawdziłem u siebie i średnio mam 30Gb/mc, a nie siedzę jakoś dożo na yt. Czasem jakaś bajka, czasem mi się coś spodoba to obejrzę.
Ja mam po kablu tylko 7-10Mbit i to jeszcze niestabilne bo do centralki 4km i ciągle zrywa połączenie, ale wolę po kablu, mimo że cenowo wychodzi drożej.
Mam 3 rok net od Plus/Polsat. Teraz nawet LTE+. Nie wiem tylko w czym problem, bo sygnał mam max, do nadajnika ok 2km, założyłem anteny zewnętrzne a na początku nowej umowy czyli 2 miesiące wstecz transfer sięgał 150 w nocy i rano a teraz ledwo 50 ? Zużycie miesięczne ok 100Gb. Wyłączyłem WiFi, bo gdzieś transfer szedł bokiem.
Odpowiadając na PW kliknij "Cytuj".
Pisać do BOK. Pewnie coś grzebali. Np przygotowują się na większą liczbę użytkowników, obniżając transfer.
Ja przez kilka miesięcy się biłem. Niestabilne 14-> niestabilne 2. Najpierw że awaria lokalna, później globalna, później że piorun BTSy zabił, później podobno pomiary lokalne... Skończyło się na "pańska lokalizacja jest zła" w centrum dużego miasta.
Moja zazdrość przechodzi w nienawiść.
Ja przez kilka miesięcy się biłem. Niestabilne 14-> niestabilne 2. Najpierw że awaria lokalna, później globalna, później że piorun BTSy zabił, później podobno pomiary lokalne... Skończyło się na "pańska lokalizacja jest zła" w centrum dużego miasta.
Moja zazdrość przechodzi w nienawiść.