Chciałbym poprosić Was o podpowiedź jakie wybrać czołówki. Będę ich używał podczas spacerów po lesie, w bushcrafcie, w rózną pogodę. Raczej nie w extremalnych warunkach. Chciałbym przede wszystkim aby dało się ją naładować przy pomocy panelu solarnego (np. Goal Zero Nomad 7). Jedna z nich może być słabsza od drugiej, ale chciałbym aby obie miały to samo zasilanie (żeby nie potrzebnie nie mnożyć rodzajów akumulatorów). Z tego co się dowiedziałem sensownymi rozwiązaniami mogłyby być:
Black Diamond Storm- dość tania. Spora moc (chyba nawet za duża jak na moje potrzeby. Wadą jest na peno zasilanie (aż 4 baterie).
Black Diamond Revolt- zasilanie na 3 baterie, a dodatkowo do zestawu dają akumulatorki. I cena też ciekawa (około 200 zł)
ZebraLight H600 Mk II- z tematów na forum wnioskuję że to dość dobry wybór. Na stronie zebry wisi 69$ więc jakieś 300 zł po przewalutowaniu + przesyłka. Warto? Domyślam się że do tego trzeba by dokupić jakieś akumulatorki. Ale po wyprzedaży oraz braku dostępności w polskich sklepach, domyślam się że będzie jakiś nowy, lepszy model. Więc może poczekać?
Nitecore HC30- ~225 zł + akumulator. Z tego co widziałem ta czołówka ma dość dobre opinie. Ale czy jest dużo gorsza od Zebry? Jeśli wziąłbym Zebrę i Nitecore to miałbym to samo ładowanie do obu.
Która z powyższych czołówek Waszym zdaniem będzie najlepsza do moich potrzeb? Ew. jakie inne czołówki Waszym zdaniem wziąć pod uwagę?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc w wyborze