Klejenie taśm LED do radiatora
Klejenie taśm LED do radiatora
Cześć,
Macie jakieś sprawdzone sposoby na klejenie taśm LED to radiatorów/profili alu? Te taśmy dwustronne, którym często podklejone są same taśmy led nie bardzo się sprawdzają. Lubią się odkleić. Klej przy okazji powinien izolować powierzchnię taśmy od radiatora (punkty lutownicze). Co polecacie? Taśmy led raczej dużej mocy, do 30W/m więc zależy mi na dobrym odprowadzaniu ciepła.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na klejenie taśm LED to radiatorów/profili alu? Te taśmy dwustronne, którym często podklejone są same taśmy led nie bardzo się sprawdzają. Lubią się odkleić. Klej przy okazji powinien izolować powierzchnię taśmy od radiatora (punkty lutownicze). Co polecacie? Taśmy led raczej dużej mocy, do 30W/m więc zależy mi na dobrym odprowadzaniu ciepła.
Z poważaniem
Tomasz Stiller
Tomasz Stiller
Klej termoprzewodzący i biurowe spinacze do papieru (duże czarne do większej liczby kartek).
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Żebyś nie musiał trzymać dociśniętej taśmy do profila zanim klej złapie.
Pisałeś, że do radiatora albo profili. Jeśli nie stwardniała fabryczna taśma kelejąca to podważyć i ciągnąć.KaszeL pisze:Macie jakieś sprawdzone sposoby na klejenie taśm LED to radiatorów/profili alu?
Re: Klejenie taśm LED do radiatora
30W na metr ? Realne te 30W czy chińskie 30W które należy zrobić razy 0,3 ?KaszeL pisze:Cześć,
Przy mocach rzędu 20W "taśmy" są zazwyczaj aluminiowymi listwami które są dużo lepszym rozwiązaniem, jeśli zależy nam na trwałości.
ILPT
Nie mam pojęcia jak wygląda trwałość, bo na razie za dużo sobie nie poświeciłem. Natomiast jakość mogę ocenić już teraz - jest wyśmienita. Zmierzone Ra > 95 dla barwy chłodnej 6000K.
Zanim zacznę coś więcej z tym robić muszę rozwiązać problem przegrzewania radiatora - potężnego radiatora - bowiem po 2-3h pracy jestem go w stanie rozgrzać do temp. ponad 80 stopni, a to tak ze 30 stopni za dużo. W ostateczności założę na niego wolnoobrotowy wentylator.
Jeśli dostanę dyspensę od adminów, to chętnie podam źródło
Zanim zacznę coś więcej z tym robić muszę rozwiązać problem przegrzewania radiatora - potężnego radiatora - bowiem po 2-3h pracy jestem go w stanie rozgrzać do temp. ponad 80 stopni, a to tak ze 30 stopni za dużo. W ostateczności założę na niego wolnoobrotowy wentylator.
Jeśli dostanę dyspensę od adminów, to chętnie podam źródło
Z poważaniem
Tomasz Stiller
Tomasz Stiller