Jestem tu nowy, latarkami ,,zajmuję się" odkąd pamiętam
![;)](./images/smilies/oczko.gif)
Jakiś czas temu postanowiłem zakupić coś konkretnego jeśli chodzi o latarkę typu EDC. Mieszkam blisko lasu i często chodzę z psem na długie spacery i nie chciałem ograniczać się tylko do pory dziennej. Mój wybór padł na Armytek Prime C2 Pro w wersji Warm (ciepła lub też neutralna dioda). Wybór był bardzo trafny, świetna latara- chętnie kiedyś napiszę jakąś recenzję na jej temat (z tego co widziałem to nie ma jej jeszcze na tym forum). Chciałbym jednak zakupić za jakiś czas latarkę z nieco większym zasięgiem (tak ok. 300m). Mój wybór padł na Armytek Doberman (warm) lub Nitecore ec25 NW. Obydwie mają podobne parametry, za Nitecore przemawia boczny włącznik i widoczny stan naładowania akumulatora- Dobermany pokazują tylko jak pojemność akusa spadnie dopiero poniżej 10%. Za Armytekiem przemawia prawdziwy czujnik temperatury (w Nitecore jest to zdaje się typowa ,,czasówka"), poza tym mam pewność że to b. dobry sprzęt po moich doświadczeniach z Prime C2. Obie latarki są ciekawe, nie są to typowe miecze świetlne, spill i spot są dla mnie odpowiednio wyważone. Czy ma ktoś doświadczenia z tymi sprzętami? A może coś innego? Preferuję aku 18650, chyba że są jakieś ,,lepsze" do tego typu sprzętów. Wszelkie zimne diody odpadają po moich doświadczeniach z inną latarą z zimnym światłem- przy lekkiej mżawce lub mgle światło wręcz ,,odbijało mi się" od powietrza, poza tym zimne światło za bardzo mnie ,,razi" w czasie użytkowania.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i porady i pozdrawiam.