Sprecyzuję teraz czego szukam i do czego będzie mi taka latarka potrzebna. Pracuję w budżetówce dokładnie w Policji. Specyfika pracy jest bardzo zróżnicowana, od chodzenia po ciemnych piwnicach, doświetlaniu sobie notatnika, penetrowania ogródków i ulic, a nawet łażenia po lasach. Do tej pory używałem jakiegoś taniego chińczyka który miał pokrętło do regulowania strumienia światła (wąski-szeroki) ale przyszedł czas żeby kupić sobie coś porządniejszego. Nie wiem czy latarka z takim pokrętłem sprawdzi się bardziej na dłuższą metę, czytałem trochę to forum i wywnioskowałem że latarki z taką funkcją są awaryjne, gwint się wyrabia no i ogólnie nie sprawdza się to, a za taką latarkę solidnie wykonaną trzeba też zabulić więcej. Może wystarczyła by mi latarka gdzie po prostu mogę sobie sam zmieniać natężenie światła, no nie wiem co mi tutaj doradzicie, jestem kompletnym laikiem w tym temacie. Widziałem też takie latarki, miniaturowe, które można sobie zapiąć na pagon i świetnie sprawdzają się przy oświetlaniu notatnika, zwalniają rękę czy też nie krępują żadnych ruchów, bo zwykle do tej czynności latarkę przytrzymywałem sobie barkiem i szyją.
Kolejną sprawą byłoby etui, w pracy używam kabury udowej więc na pasie mam trochę miejsca żeby założyć właśnie takie etui na latarkę, nie musiałbym wtedy chować jej po kieszeniach tylko zawsze byłaby szybko dostępna pod ręką, fajnie gdyby latarka w posiadała w zestawie takie właśnie etui.
Następna i chyba najważniejsza rzecz to akumalatorki i ładowarka do nich, nie musi być w zestawie ale fajnie gdybyście poradzili mi również jakieś konkretne modele bo jak pisałem wcześniej jestem kompletnym laikiem w tym temacie.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, może wymagania mam spore, ale budżet jest elastyczny, nie chcę wydać więcej jak 500 zł, pozdrawiam