Latareczka 3x XML-2
Latareczka 3x XML-2
Miałem poczekać do zakończenia projektu ale zmieniłem zdanie. Będą etapy...
Latarka na module z MRelektronik. Diody XM-L2 bin T6 kolor 3D 5000K.
Szczegóły projektu wkrótce.
Kolejny etap.
Zbudowałem pojemnik na akumulatory do opcji doręcznej. Latarka jest już w pełni funkcjonalna. Pozostało zbudować uchwyt rowerowy i do auta.
W pojemniku 4 sztuki 18650 Panasonic 3400 mA połączone szeregowo czyli około 50 Wh energii. Załączanie mikroswichem. Cztery tryby świecenia 5-30-60-100 % z pamięcią ostatniego trybu. Wymiary latarki to 49 mm średnicy i 185 mm długości.
Więcej info i zdjęć na moim blogu
Ładowanie poprzez gniazdo z tyłu korpusu ładowarką z balanserem.
Pierwsze testy są bardzo pozytywne. Dużo światła! Korpus nagrzewa się szybko ale po 30 minutowym spacerze na pełnej mocy, nie zauważyłem aby zadziałało zabezpieczenie termiczne. Może dziś zrobię nocne zdjęcia...
Latarka na module z MRelektronik. Diody XM-L2 bin T6 kolor 3D 5000K.
Szczegóły projektu wkrótce.
Kolejny etap.
Zbudowałem pojemnik na akumulatory do opcji doręcznej. Latarka jest już w pełni funkcjonalna. Pozostało zbudować uchwyt rowerowy i do auta.
W pojemniku 4 sztuki 18650 Panasonic 3400 mA połączone szeregowo czyli około 50 Wh energii. Załączanie mikroswichem. Cztery tryby świecenia 5-30-60-100 % z pamięcią ostatniego trybu. Wymiary latarki to 49 mm średnicy i 185 mm długości.
Więcej info i zdjęć na moim blogu
Ładowanie poprzez gniazdo z tyłu korpusu ładowarką z balanserem.
Pierwsze testy są bardzo pozytywne. Dużo światła! Korpus nagrzewa się szybko ale po 30 minutowym spacerze na pełnej mocy, nie zauważyłem aby zadziałało zabezpieczenie termiczne. Może dziś zrobię nocne zdjęcia...
Ostatnio zmieniony sobota 04 kwie 2015, 22:38 przez SP5VR, łącznie zmieniany 6 razy.
Nocne zdjęcia:
Parametry ekspozycji:
WB Światło słoneczne
Czas 3 sek
przesłona F3.5
Odległość do płotu i wału wiślanego 60 metrów.
Światło zastane
Convoy C8
Solarforce X1 3xXPL by Greg
Moja konstrukcja 3x XML 2
Inna sceneria:
Odległość do ulicy 120 metrów
Światło zastane
Convoy C8
Solarforce X1 3x XPL by Greg
Seat Ibiza światła krótkie
Seat Ibiza światła długie
Parametry ekspozycji:
WB Światło słoneczne
Czas 3 sek
przesłona F3.5
Odległość do płotu i wału wiślanego 60 metrów.
Światło zastane
Convoy C8
Solarforce X1 3xXPL by Greg
Inna sceneria:
Odległość do ulicy 120 metrów
Światło zastane
Convoy C8
Solarforce X1 3x XPL by Greg
Seat Ibiza światła krótkie
Seat Ibiza światła długie
- extreme_ilumin
-
- pegasus_sis
Wszystkie zdjęcia na tych samych ustawieniach manualnych w aparacie. Aparat na jednym statywie, latarki na drugim. Do zdjęć świateł auta musiałem przestawić statyw aparatu pół metra żeby znalazł się pomiędzy lampami w aucie.FreeMagenta pisze:Tylko czy te zdjęcia robione były z takimi samymi parametrami? Łuna po prawej stronie jest raz jaśniejsza raz ciemniejsza...