Witam serdecznie wszystkich światełkowców .
To mój pierwszy post na tym forum - choc przeglądam je z duzym zaciekawieniem i zainteresowaniem. Jak wiadomo na początku nie wszystko wychodzi i nie wszystko sie wie - wiec trzeba czytać to do czego doszli juz inni wczesniej.
Ale do rzeczy skoro juz sie przywitałem .
Nie dawno kupiłem średnią lampeczkę Romisen RC-G4 CREE Q4 .
Miala byc docelowa, ale coz - chyba jestem chory jak wszyscy oświeceni : na " WIĘCEJ ŚWIATŁA " - wiec się zaczło !
Po pierwsze szukam gladkiego reflektora - na DX mimo ze go przetrząsnołem dokumentnie - nie znalazłem.
Moze mi coś umkneło ?
Wiec pytanie - moze ktos ma do odstapienia ?
To głowny cel tego postu, gdyz zalezy mi na duzym zasiegu, bez specjalnego doswietlania pod nogami.
Z reszta zmian , mysle ze dam saobie radę.
A jak skoncze , to napewno opisze i postaram sie dac fotki przed modyfikacja i po modyfikacji.
A teraz o samym światełku , ano slabowate jest .
Czyli dobrze naładowany 18650 to 480 mA poboru pradu , z dwóch CR tez nie jest znacznie lepiej - ogólnie mało swiatła do tego co moze byc.
Z racji duzej pojemnosci 18650 - innych ogniw nie mam zamiaru stosowac .
Za radą Arka (Calineczka ),któremu dziekuje bardzo za rady i cierpliwośc w korespondencji) .
Będę wymieniał driver - juz kupione sku.7882.
Moze maja za duzo trybow - jak na mój gust i potrzeby ( opis )
( Orginalny jak by dawał na diode tyle co powinien - był by nawet nie zły - bo prosty a jak by miał ze 5 trybow jasnosci a nie 2 tylko - był by dla mnie OK)
Ale jak to sie mówi - pożyjemy i zobaczymy - może to co teraz wydaje mi się że bedzie za duzo , bedzie jednak użyteczne.
Planuję tez popełnienie , malego swiatełka na jednej AA tez ze sku .7882 , lecz to w dalszych planach - jak zakupię jakąś CREE do tego planowanego światełka.
Body upatrzone do niego juz mam - mimo ze swiatełkami zaczynam sie bawic dopiero - to jednak róznych swiatełek troche mi sie nazbierało .
Jednak były to jak do tej pory wylacznie luxenony -no name .
Tez dawały sie podrasować- lecz to zabójcze niebieskie światło ,cos mi nie pasuje od pocztku w nich.
Narazie jednak brak finansów i trzeba w pierwszej kolejnosci doprowadzic do końca moding Romisena RC-G4 .
Ok to tyle wstepu i inforamacji ogólnej.
A wiec tylko na zakonczenie jeszcze raz :
Szukam gładkiego reflektora , oryginalnego - pasujcego do Romisen RC-G4
Jak ktos ma do ostapienia - to prosze o informacje.
Nie wiem czy znacznie zyskam na zasiegu , bo nie mam doswiadczenia i porownania.
Lecz dopuki nie wymienie i nie spróbuje - to nie bede widział który jest lepszy.
pozdrawiam Interria
Romisen RC-G4 - nowy gladki reflektor - szukam.
Witam,
hmmm sadziłem ze światełko znane - wiec nie zastanawialem sie nad podawaniem wymiarów.
Mój bład - juz naprawiam.
Własnie pomierzyłem i dolożę jeszcze fotki.
Wiec tak :
sam reflektor ( u mnie texturowany - tzw. pomarancza ) majacy na koncu krotki 3mm gwint zewnetrzny o srednicy zew 35mm , jest wkrecany w pierscien zewnetrzny ze skiełkiem i uszczelką .
Tak wkręcony reflektor dociska szkiełko i uszczelke - całos jest nakrecana na body latarki.
Teraz wymiary zewnetrzne reflektora :
- średnica po gwincie zwenetrznym -35mm
- szerokosc gwintu 3 mm ( jakis drobnozwojowy gwint)
- średnica I pod gwintem - 30,5 mm
- średnica II pod gwintem- 25 mm
- wysokosc całkowita reflektora - 21mm
pozdrawiam
PS, wrzuciłem zdjecia
hmmm sadziłem ze światełko znane - wiec nie zastanawialem sie nad podawaniem wymiarów.
Mój bład - juz naprawiam.
Własnie pomierzyłem i dolożę jeszcze fotki.
Wiec tak :
sam reflektor ( u mnie texturowany - tzw. pomarancza ) majacy na koncu krotki 3mm gwint zewnetrzny o srednicy zew 35mm , jest wkrecany w pierscien zewnetrzny ze skiełkiem i uszczelką .
Tak wkręcony reflektor dociska szkiełko i uszczelke - całos jest nakrecana na body latarki.
Teraz wymiary zewnetrzne reflektora :
- średnica po gwincie zwenetrznym -35mm
- szerokosc gwintu 3 mm ( jakis drobnozwojowy gwint)
- średnica I pod gwintem - 30,5 mm
- średnica II pod gwintem- 25 mm
- wysokosc całkowita reflektora - 21mm
pozdrawiam
PS, wrzuciłem zdjecia
- Załączniki
-
- IMAG0002.JPG (20.31 KiB) Przejrzano 109 razy
-
- IMAG0001.JPG (24.46 KiB) Przejrzano 109 razy
Ostatnio zmieniony piątek 03 kwie 2009, 23:55 przez interria, łącznie zmieniany 3 razy.
http://kaidomain.com/SearchResult.aspx? ... 1&SiteId=1 Sam sobie poszukaj ide spać
Dodałeś jako załącznik czy wrzuciłeś na światełka zdjecia Użyj Opcji podgląd nastepnym razem
Dodałeś jako załącznik czy wrzuciłeś na światełka zdjecia Użyj Opcji podgląd nastepnym razem