UltraFire U4 różnice miedzy zdjęciami z DX a rzeczywistymi

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
Fluxor

UltraFire U4 różnice miedzy zdjęciami z DX a rzeczywistymi

Post autor: Fluxor »

DX prezentuje latarke w taki o to sposob, szczegolna uwage prosze zwrocic na odblysnik i diode.

Obrazek

W rzeczywistosci dioda i ref wygladaja tak.

Obrazek

Dioda najprawdopodobniej jest przyklejona do miedzianego radiatora. Ten z kolei jest tylko wkladany do aluminiowej reszty. Czym wypelnic przestrzen miedzy miedza a alu? Obawiam sie ze jesli dam tam paste termoprzewodzaco to splynie mi na driver ktory jest zaraz pod dioda albo pasta zabrudzi mi diode i dostanie sie na lustro. Przekazywanie ciepla do reszty obudowy jest aktualnie bardzo nikle bo przy dluzszym swieceniu ledwo ciepla robi sie glowica, w srodku wszystko pewnie się gotuje.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony wtorek 31 mar 2009, 02:03 przez Fluxor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Po mojemu wciśnięty jest.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MariuszB.

Post autor: MariuszB. »

Wygląda na to że jest wprasowany, nie widać gwintu ani...ani.... ale może spróbuj delikatnie odkręcić, to tak na wszelki wypadek gdyby jednak głębiej był gwint :neutral: nie zaszkodzisz, a może pomoże, ale stawiam że jest wciśnięta.
Pozdrawiam
Mariusz
Jeśli pomogłem Ci w Twoim temacie to kliknij na "pomógł" przy moim poście....... to nic nie kosztuje ...... Wielkie Dzięki :)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...to jak piguła z ledem się tam trzyma?
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Na boki zbytnio sie nie ma jak przemieszczac, dociskaja ja kable i mozliwe ze czarny plastik.

[ Dodano: Pią Kwi 10, 2009 1:21 am ]
Dzieki pomyslowy Calineczki napchalem miedzy miedziana pigule a bok refa foli aluminiowej, zobaczymy jak to bedzie sie sprawowac.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
ODPOWIEDZ