Mam światełko potrzebujące do poprawnego działania palnika H1.
1 Czy są na rynku w ogóle firmowe palniki typu H1,H3.... czy tylko D2S i D2R?
2 Czy są jakieś lepsze chińskie, czy wszystko jest tej samej jakości?
Sam kupiłem z tej aukcji jeden H3 i 2 H1. Barwy 6000K i co do barwy nie mam zastrzeżeń, ale w przypadku jednego żarnika H1 był on po prostu krzywy. Więc zależy jak się trafi.
Jeśli będziesz pędził chińszczyzne normalnie 35W bez podkrętki to pociągnie żywota trochę bez problemu.
Jak chcesz podkręcać więcej jak 35W to musisz po lekku szukać zapasu, i patrzeć czy wewnątrz zbiera się osad, jeśli tak to przesadzasz mocą i szybko padnie.
Większość D2S które miałem pięknie się rozkręcają, od dołu wykręca się "dodatni" pin i mamy wolny drucik od bańki a minusowy drucik odetniemy nożem do tapet, potem kilka ruchów i bańka wolna.
Kupuj jakiekolwiek, nigdy nie wiesz na co trafisz. Szwagier za moim poleceniem kupił "wysokiej jakości" palniki D2S w cenie 50 zł sztuka, barwa 4300K. Przyszło, fakt nieco lepiej wykonane, palnik nie jest wklejany, tylko ma metalową podstawę. Barwa zamiast 4300 jakieś 5500K, żywotność palnika to jakieś 4 000 km i zaczynają się problemy z stabilnością łuku itd.
Nie jest wklejany tylko ma metalową podstawkę
Z kolei ta metalowa podstawka jest wklejona co i tak nie za dużo zmienia, a w przypadku latarki jest to zupełnie nie potrzebne a może jedynie przeszkadzać.