Projekt lampki rowerowej 3x xm-l2
Fajna Jakie MCPCB stosuje MRElektronik ? Chodzi mi tutaj o bezpośredni pad termalny.
Co do samej lampki mam jedno zastrzeżenie - mogłeś zrobić lampkę o większej średnicy, tak aby użebrowanie "łapało" owiewające powietrze, a tak wyszedł walec z nacięciami z tyłu. Wystające żebra poprawiły by oddawanie ciepła.
Co do samej lampki mam jedno zastrzeżenie - mogłeś zrobić lampkę o większej średnicy, tak aby użebrowanie "łapało" owiewające powietrze, a tak wyszedł walec z nacięciami z tyłu. Wystające żebra poprawiły by oddawanie ciepła.
ILPT
- smokuxx1987
Diody dostają 3A. Moduł ma zabezpieczenie termiczne, niskiego napięcia, odwrotnej polaryzacji. Sterowanie microstykiem cztery tryby pracy beż żadnego strobo czy sos.
MCPCB aluminium. Niestety wczoraj przy testowaniu różnych kolimatorów upuściłem i potłukłem szkiełko nowe dostane dopiero po świętach.
Niebieskie mocowanie na kierownice od GoPro, ponieważ mam sporo tych mocowań różnego typu więc i w lampce zrobiłem mocowanie w tym standardzie. Jeszcze muszę wymyślić jakieś mocowanie na microswitch. Pakiet będzie trzymany w narzędziówce pod siodełkiem roweru, pasuje akurat i jeszcze zostaje trochę miejsca na łatki i klucze.
Jak wszystko skończę to wysłużony convoy s2 od dariusza awansuje na kask
MCPCB aluminium. Niestety wczoraj przy testowaniu różnych kolimatorów upuściłem i potłukłem szkiełko nowe dostane dopiero po świętach.
Niebieskie mocowanie na kierownice od GoPro, ponieważ mam sporo tych mocowań różnego typu więc i w lampce zrobiłem mocowanie w tym standardzie. Jeszcze muszę wymyślić jakieś mocowanie na microswitch. Pakiet będzie trzymany w narzędziówce pod siodełkiem roweru, pasuje akurat i jeszcze zostaje trochę miejsca na łatki i klucze.
Jak wszystko skończę to wysłużony convoy s2 od dariusza awansuje na kask
Ostatnio zmieniony piątek 19 gru 2014, 21:13 przez kuba575, łącznie zmieniany 2 razy.
- smokuxx1987
Ja bym sugerował jakąś sakiewkę małą na kierownicę, albo taką mocowaną na główce ramy. Po co ciągnąć kabel przez cały rower bez sensu.. Będzie gorzej wyglądało. IMO kable po rowerze ciągnie się w ostateczności - np. jak trzeba zasilić tylną lampę ze źródła z przodu roweru.
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
Armytek Wizard WR
smokuxx1987, szyba to 45x1.5 mm, myślałem żeby dociąć z plexy ale max temperatura pracy tego tworzywa to około 80*C więc trochę mało poczekam na normalne szkiełko.
wikrap1, moim zdaniem wykonanie tego tak jak ty mówisz będzie gorzej wyglądać, torbę pod siodełkiem i tak miałem zawsze, a kabel nie będzie mi przeszkadzał.
wikrap1, moim zdaniem wykonanie tego tak jak ty mówisz będzie gorzej wyglądać, torbę pod siodełkiem i tak miałem zawsze, a kabel nie będzie mi przeszkadzał.
Zamontowanie pakietu na kierownicy czy główce ramy wcale nie sprawi że całość będzie wyglądać estetycznie. Nie wiem dlaczego przeciąganie kabla pod siodełko to ostateczność, w moim przypadku to najlepsza opcja. Po pierwsze tą torebkę pod siodło miałem tak czy inaczej założoną na łatki i klucze. Po drugie chce przekładać lampkę do motoru czasem, a tam dobrym miejscem na pakiet jest air box w tylnej części kanapy.
A co do tych zaślepek to widział bym to tak:
http://www.essentracomponents.pl/nasadka-termokurczliwa
A co do tych zaślepek to widział bym to tak:
http://www.essentracomponents.pl/nasadka-termokurczliwa
-
Jak chcesz dobrze zabezpieczyć pakiet to mogę "psiknać" go powłoką i będziesz mógł go topić oczywiście bez kabli żeby nie robić zwarcia tylko ciężko juz to będzie rozebrać. Jest to operacja "one way" lub dla baaardzo baaardzo cierpliwych i zdesperowanych jeśli kiedyś będziesz chciał zniszczyć powłokę