Fasttech dead on arrival convoy c8.

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Gluter

Fasttech dead on arrival convoy c8.

Post autor: Gluter »

Otrzymałem paczkę, okazało się że latarka nie działa założyć spór na paypalu, czy przez fasttecha? Latarka to convoy c8 2800mA T6 3C
max4max

Post autor: max4max »

Zacznij na fasttech.
Nie wiem jak z rzeczami o wartości takiego Convoya, ale np. przy reklamacji ładowarki po kilku wymianach "ticketów" przysłali nową bez potrzeby odsyłania starej ;)
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Bateria sprawna? Naładowana?
Latarka dobrze skręcona?
Szczególnie sprawdź włącznik, czy pierścień dociskający Obrazek jest dobrze dokręcony.

Możesz też na spróbowanie podłączyć (-) ogniwa do obudowy latarki, z pominięciem włącznika i sprawdzić czy świeci, wyeliminujesz w ten sposób winę włącznika.

Najpierw warto napisać do nich, zobaczyć co odpowiedzą.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Gluter

Latarka nie ma oporu dla prądu, testowane dwie baterie, próbowałem zrobić jak piszesz amperomierzem też nic
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Gluter pisze:Latarka nie ma oporu dla prądu,
Możesz przybliżyć...

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Gluter

Pomiar omomierzem wykazuje 0. Głupio napisałem, poprawnie byłoby obwód otwarty.
ptja

Post autor: ptja »

Pomiar omomierzem równy zero oznacza zwarcie, a nie rozwarcie.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Sprawdź woltomierzem czy jest napięcie (minus ogniwa-body), bo może być sytuacja, że ref dociska do anody diody lub przewodu do niej idącego, lub ten przewód ma przebicie na pigułę i leci na zwarciu.
Gluter

Dobra źle pisałem opór pokazuje taki jak przewody nie połaczone czyli ta 1 z przodu, napięcie 0, dodam że latarka działała chwile po włozeniu pierwszego ogniwa, ale mrugała co odebrałem jako małe napięcie na ogniwie(realnie miało 4.11V, także coś z latarką) włożyłem drugą baterie i nie działa już w ogóle.
Di Stefano

Post autor: Di Stefano »

Napisz do Fasttech'u. Ja w zeszłym roku dostałem dwie niedziałające latarki Ultrafire 501 i za jedną, która nie działała dostałem całkowity zwrot w postaci kodu na zakup, a drugą musiałem odesłać, oni pokrywali koszt wysyłki, bo działała, ale świeciła słabo, więc mogłem ją odesłać lub dostać zwrot połowy wpłaconej kwoty. Nie chciało mi się odsyłać, więc wziołem kasę i zostałem z niewpełni sprawną latarką. Myślałem, że może kiedyś naprawie, ale jakoś się, za to nie wziąłem. Może ktoś chce odkupić? Ogólnie Fasttech polecam. Ceny fajne, szybka wysyłka i kontakt świetny. Mogliby tylko dać jeszcze kod rabatowy na coś innego niż tylko latarki.
Ostatnio zmieniony czwartek 16 sty 2014, 23:29 przez Di Stefano, łącznie zmieniany 1 raz.
Gluter

Czekam właśnie na odpowiedź.
DNF

Post autor: DNF »

Myślę, że najszybszym i najłatwiejszym rozwiązaniem będzie, jak sam ją zdiagnozujesz i zaproponujesz im,
żeby przysłali Ci samą część zamienna, która jest uszkodzona. Podaj jeszcze jakie masz ogniwa?
Gluter

Od wotazo sanyo. Chcą wysyłke zwykłym listem co zrobią jak zaginie?
nie wiem czy zakładać spór na paypal
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Gluter, ślij listem poleconym - najszybsza opcja z trackingiem wychodzi 22PLN. Oni chcą najtaniej, ale to można interpretować - najtaniej z trackingiem.W moim przypadku Fasttech kasę za przesyłkę do nich oddał - pytali się, czy na PayPal czy kupon na zakupy, wybrałem kupon.

Ja bym sporu nie zakładał, wywiązują się ze swoich zobowiązań a wpadki zdarzają się zawsze.
Gluter

Pisali mi żebym słał zwykła, jak napisałem że 12, a z trackingiem 20.
ODPOWIEDZ