Ta, a ja jestem świeżakiem w nowej firmie, dopiero po 3 miesiącach powoli się ujawniłem z latarką a to tylko przez to że była potrzeba, a i tak się przez 5 minut gryzłem w środku "czy odpalać?" Ale jak widziałem jak znajomy męczy się Ori Maglitem 4D Xenon
To mówię a odpalę MRV XM-L2 4,5A a co mi tam zaszaleję, to zamiast wszyscy szukać zguby odwrócili łeb w moją stronę i się gapili o co chodzi?
No i wyszło że żem hobbysta, pytania itd. ale jak doszło do ceny, to już trudno było mi wytłumaczyć dlaczego i po co?
Jak to samemu poskładana?
Co to za żarówka
Standardowe pytania które mnie już żenują, wiem że powinienem być wyrozumiały ale już się chyba starzeję i nie mam cierpliwości.
A jeszcze 10 minut wcześniej każdy był zafascynowany ale cena 130zł wszystkich odstraszyła tak że się uspokoili.
"To ja wolę u chiniola tą za 30zł z zoomem, czerwoną nakładką, ładowarką 230V i do zapalniczki 12V, się zepsuję to kupię kolejną, a świeci podobnie
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
"
I tak sobie nagrabiłem i mam ksywkę "tee Elektryk"
Jak później rozmawiałem z tymi bardziej dociekliwymi, tak wypytywali o koszta, jak powiedziałem że dobry mood maglajta którego mam wychodzi ok 400zł (MT-G2, 5A, Ref Catapulta, 4x 26650, szybka z refleksem, tokarz) + sam maglite to powiedzieli że jestem nie normalny nie mam co z pieniędzmi robić.