Co w zamian za FF X2 ?

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Awatar użytkownika
skaktus

Co w zamian za FF X2 ?

Post autor: skaktus »

Witam.

Tak mnie wzięło na coś mocniejszego niż FF X2. Możecie coś polecić ? Głównie chodzi mi o więcej światła, budżet nie określony.
ILPT
MaSz

Post autor: MaSz »

Dołączę się do pytania! Jest tu na forum wiele światełek które podchodzą pod 1000 lumenow. Ale nie ma nic interesującego z dwiema/trzema diodami co dawało by 2000+lumenow i nie kosztowało fortuny!! Jakieś sugestie?
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Chciałbym pomóc i podać jakąś dobrą tanią latarkę na rower 2000+lm, niestety nie znam :(

Tanio można sobie poradzić jak prezentował ElSor:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11812

Oczywiście ma to swoje minusy i o nich tutaj nie rozmawiajmy, bo są oczywiste :)
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Może tutaj znajdziecie jakąś ciekawą, http://forums.mtbr.com/lights-night-riding/
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Ja się zastanawiam nad tą: http://www.lightmalls.com/3t6-bike-ligh ... p-cap-only
Z zewnątrz wydaje się idealna.
2 boczne światła z ryflowaną soczewką (spoot samochodowy) do świateł krótkich i jedno z dużym refem na środku do świateł długich.
Jest to sama lampka.
Ale moim zdaniem szkoda płacić kasy za kiepskiej jakości pakiet z zawyżoną pojemnością skoro można kupić u woytazo pożądne ogniwa za niską cene.
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Wygląda bardzo zacnie. Może jeszcze jej nie podrabiają. Z recenzji wynika, że nie trzeba specjalnie modować.
Awatar użytkownika
Pete

Post autor: Pete »

smokuxx1987 pisze:Ja się zastanawiam nad tą: http://www.lightmalls.com/3t6-bike-ligh ... p-cap-only
Z zewnątrz wydaje się idealna.
2 boczne światła z ryflowaną soczewką (spoot samochodowy) do świateł krótkich i jedno z dużym refem na środku do świateł długich.
No powiem szczerze, że robi wrażenie. Ciekawe czy pojawi się na Fasttechu.
Awatar użytkownika
skaktus

Ta na 3 ledy ciekawa, ale ten kształt, ciężko będzie uzyskać odpowiednie odcięcie do jazdy po ulicy.
ILPT
murdock4

Post autor: murdock4 »

Cześć. Z chęcią "podepnę" się do pytania skaktus`a.
Jednocześnie chciałbym zasugerować, że lampka zasugerowana przez:
- smokuxx1987 to tania podróbka lampki Magicshine MJ-816 (mam podobną podróbkę marki Trustfire TR-D003 - świeci to bardzo przeciętnie - wręcz słabo);
- tOmki to prawdopodobnie tania podróbka lampki Gloworm X2 (tu link Gloworm X2).

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Nie ma co ukrywać ale żadna lampka rowerowa nie ma porządnego odciecia.
Ta ma przynajmniej owalny spoot z krótkich, więc ustawiając lampke nisko mamy dość szeroko oświetloną droge.
murdock4 bardzo dobrze że tania podróbka, wcale mi się nie uśmiecha płacić 550 zł za oryginał. Ważne żeby była w środku dobrze wykonana czyli żeby nie było dziury pod diodą i żeby był driver który pędzi diody rozsądnym prądem, ewentualnie z możliwością zwiększenia prądu rezystorem pomiarowym.
Za tą kase to chyba ją kupie.
Awatar użytkownika
skaktus

Ja do swojej X2 dodałem daszek z kawałka twardej tektury i mam odcięcie jak w światłach przeciwmgielnych. Mogę dać lampę dość wysoko i to bez oślepiania. W tej na 3 ledy trzeba by było robić dla każdego modułu osobny daszek. Do tego nie sądzę że pociskają 3A w leda ta obudowa da radę z oddaniem ciepła - jej powierzchnia jest niewielka. Fakt, teraz jak śmigałem z X2 i przy temperaturze 0st było ok, ale w lecie będzie ciężko.
ILPT
MaSz

Post autor: MaSz »

Warto przejrzeć ten watek -->> 2013 Budget Light Shootout Jest tu sporo światełek i zdjęć do porównania!
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Jest nowy FandyFire F-100
http://www.fasttech.com/products/1/1000 ... ode-2800lm

Kto kupi i sprawdzi czy ma dziury pod diodami? :mrgreen:
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Przerost formy nad treścią :)
Ogromny kloc na kierownicy, a i tak chłodzenie do poprawy.
Wiązki też dobrze nie zrobisz, z takiego rozstawienia ledów.
Na wiosnę, jak wyleczę kontuzję, to będę strugał od podstaw lampkę, z porządnie przemyślanym chłodzeniem i postaram się o jak najlepszą wiązkę światła.
Będzie łatwiej, niż przerabianie i kombinowanie jak poprawić gotowca.
ODPOWIEDZ