Proszę o pomoc
Proszę o pomoc
Witam serdecznie szanowne grono wielbicieli róznych światełek
Jestem na etapie gromadzenia części do e - bika, pora przyszła na oświetlenie, zwracam się z ogromną prośbą o pomoc w wyborze.
Przeglądając forum moża wyczytać wiele jednakże im więcej sie czyta tym coraz trudniej wybrać tą właściwa Grono zawęziłem do dwóch lampek mianowicie :
- pierwsza
- druga
Proszę o wasze sugestie którą z nich wybrać... Chyba że ktoś ma lepsze propozycje w tym przedziale cenowym
Pozdrawiam serdecznie
Jestem na etapie gromadzenia części do e - bika, pora przyszła na oświetlenie, zwracam się z ogromną prośbą o pomoc w wyborze.
Przeglądając forum moża wyczytać wiele jednakże im więcej sie czyta tym coraz trudniej wybrać tą właściwa Grono zawęziłem do dwóch lampek mianowicie :
- pierwsza
- druga
Proszę o wasze sugestie którą z nich wybrać... Chyba że ktoś ma lepsze propozycje w tym przedziale cenowym
Pozdrawiam serdecznie
Woyazo ma raczej luzem.
A zgrzewanie jest tutaj http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=9223
Maciex93 2 września wraca z urlopu, i wtedy ogarnie.
Sam zamówiłem z FT kilka ogniw i od razu dałem do niego wysyłkę, żeby zgrzał i odesłał do mnie.
PS sam myślę, żeby zbudować zgrzewarkę do ogniw.
Nie ma ktoś kondensatora od Subwoofera od auta?
A zgrzewanie jest tutaj http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=9223
Maciex93 2 września wraca z urlopu, i wtedy ogarnie.
Sam zamówiłem z FT kilka ogniw i od razu dałem do niego wysyłkę, żeby zgrzał i odesłał do mnie.
PS sam myślę, żeby zbudować zgrzewarkę do ogniw.
Nie ma ktoś kondensatora od Subwoofera od auta?
Mam rozumieć ze lepiej dwie niz ta jedna ? o zgrzanie pakietu sie nie martwię dam sobie rade. Pakiecik bedzie na NCR18650PF 2900mah 10A które przy obciążeniu 5A daja 2500mah(jedno ogniwo) dodatkowo bedzie zabezpieczony PCB która chroni przed rozładowaniem oraz przeładowaniem. Więc mam nadzieje ze na początek wystarczy
A jak wygląda w niej odprowadzenie ciepła ? Wie ktoś ? Sam jestem na etapie decyzji czy takiego typu lampka czy może Solarstorm X2 i też do roweru elektrycznego .
Będę jej używał w najwyższym trybie przy prędkościach 20-40km/h po lesie . Prędkośc podaję dlatego by mieć ogląd doradzających na to że nie potrzeba mi światełka szerokiego i że chłodzenie będzie raczej dobre lub bdb. Rozważam też w późniejszym terminie wymianę na lepsze diody na lepszym podkładzie i ewentualne podniesienie prądu do max 3A w diodę . Lub jeśli to okaże się konieczne i uzasadnione ekonomicznie zdublowanie lampek .
Dodam jeszcze tylko że już jedną opinię mam na korzyść Solarstorm X2 względem tych innych wieloledowych wynalazków jeśli chodzi o ilość światła i i jej tracenia w przypadku przegrzewania się lampki na skutek złego odprowadzenia ciepła .