Pytania laika

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
TomekM

Pytania laika

Post autor: TomekM »

Witam, mam kilka pytań laika do Kolegów jako że doszły mi dwie oczekiwane z niecierpliwością paczuszki z DX :
Przyjechał do mnie luxomierz niestety nie mierzy nic - wskazania na dowolnym zakresie są w okolicach zera- jak to reklamować i prośba o ewentualne skrobnięcie kilku słów ( po angielsku - niestety w szkole uczyli mnie języka Puszkina a nabyty angielski jest niezbyt ortograficzny ;) ) i doradzenie w sprawie procedury reklamacji.
Pytanie drugie - czym wymyć soczewkę w P7 - doszedł do mnie WF1000L i małe chińskie rączki dość ładnie spaskudziły diodę :( .
Pytanie trzecie - jaki można zastosować sposób połączenia aku protected w latarce - bieguny dodatni i ujemny są poniżej poziomu izolacji i nie można ich stosować do latarek wymagających 2x18650.
Jak na razie więcej grzechów nie pamiętam - proszę się głośno nie śmiać ;)
Pozdrawiam Tomek.
mar3
Kontakt:

Post autor: mar3 »

1 - nie wiem, nie reklamowałem towarów kupionych w chinach

2 - wilgotna szmatka, taka co nie zostawia "meszku", soczewka jest wykonana z sylikonu, byle byś jej mechanicznie nie uszkodził, nie dociskał, kołysał za mocno na boki itp

3 - też takie miałem, kropla cyny na plus akusa i po kłopocie, stosuję specjalną cynę do łączenia ogniw. Byle za mocno/długo nie grzać lutownicą akumulatorków :wink: Można też dać takie małe magnesiki (są na dx) ale czasem lubią się przesuwać i takie tam ...
kisiel's group member - supersam & jabco team
TomekM

Dziękuję Mar3 - właśnie miałem próbować przemyć diodę antisem ( skądinąd fajny środek tylko że rozpuszcza silikon :mrgreen: i było by po P7 ) , z aku poradziłem sobie w ten sposób że miałem też 2 sztuki protected ale z wystającymi ponad obudowę biegunami dodatnimi - włożyłem je jako drugie w latarkach i wszystko ładnie zaświeciło :smile: (dodatkowe kryterium przy wyborze ogniw do latarek 2x18650 doszło).
Luxomierz spróbuję rozprawiczyć jutro - może się go uda ożywić :roll: .
Pozdrawiam Tomek.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

poproszę foty WF-1000L innside;-)
Czemu on jest tyle droższy od WF-900L?

reklamacja-klikasz na swoim koncie w to zamówienie w którym luksomierz przyszedł, wybierasz
-RMA & Replacement
-- Defective/broken items received
-wpisujesz order number i kodzik z obrazka
-załaczasz fotki opakowania przód/tył i wszystkiego co w środku i uszkodzonego światłomierza.najlepiej włącz go i niech zobaczą że nie wskazuje żadnej jasności/światła
-opisujesz problem swoim kali english(mój jeszcze gorszy), nie martw się , Oni tez pewnie średnio....i czekasz...
TomekM

Calineczka pisze:poproszę foty WF-1000L innside;-)
Czemu on jest tyle droższy od WF-900L
Fotki będą( a może i badanie organoleptyczne jak mi się uda zabawa z luxomierzem) myślałem o jakiejś małej recenzji ale zepsuty luxomierz troszkę szyki popsuł :sad: .
Co do ceny to raczej nie do mnie pytanie :wink: ale jakość wykonania mnie jakoś szczególnie nie zachwyciła nie mówiąc o tym że mimo nienaruszonego opakowania latareczka przyszła w stanie wskazującym na bliskie spotkania z przedmiotami twardymi :evil: .
Pozdrawiam Tomek.
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Calineczka pisze:poproszę foty WF-1000L innside;-)
Czemu on jest tyle droższy od WF-900L?

reklamacja-klikasz na swoim koncie w to zamówienie w którym luksomierz przyszedł, wybierasz
-RMA & Replacement
-- Defective/broken items received
-wpisujesz order number i kodzik z obrazka
-załaczasz fotki opakowania przód/tył i wszystkiego co w środku i uszkodzonego światłomierza.najlepiej włącz go i niech zobaczą że nie wskazuje żadnej jasności/światła
-opisujesz problem swoim kali english(mój jeszcze gorszy), nie martw się , Oni tez pewnie średnio....i czekasz...
hahahahahhah Sorka Arku ale Twój manual rozłożył mnie na łopatki :mrgreen:
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Bocian pisze:hahahahahhah Sorka Arku ale Twój manual rozłożył mnie na łopatki :mrgreen:
1.dlaczego?
2.na zdrowie ;-)
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

No ostatnia linijka :wink:
Sometimes darkness can show you the light
TomekM

@ Calineczka - dzięki za manuala, kali dziś naskrobać kilka zdań do małe ludzie z żółtymi rączkami :mrgreen: , kalemu pomagać dobry wujek google :razz: , zapewne jutro Dealextreme być zamknięte bo cała obsługa korespondencji poumierać ze śmiechu po przeczytaniu korespondencji kalego :mrgreen: .
Zobaczymy jak się to dalej potoczy, w każdym razie postaram się dziś porobić fotki WF-1000L i jutro z rana zamieszczę.
Pozdrawiam Tomek.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Tomek Ty nie zabijać śmiechem mały żółty ludzik! My potrzebować ten ludzik do latarka!
:mrgreen:
www.ling.pl polecam :wink:
TomekM

Calineczka pisze:Tomek Ty nie zabijać śmiechem mały żółty ludzik! My potrzebować ten ludzik do latarka!
:mrgreen:
www.ling.pl polecam :wink:
Moja się obawiać że za późno linka dostała :cry: - wszyscy chyba znają jakość tłumaczeń wujka google :mrgreen: i moja być pewna że małe żółte rączki właśnie konają :oops: - ech a tyle światełek tam jeszcze było do zakupu....
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

...twoja teraz jechać tam i naprawiać co zepsuć :razz:
TomekM

Calineczka pisze:...twoja teraz jechać tam i naprawiać co zepsuć :razz:
No dobrze, moja pojechać ale kto mnie nadać EMS-em coby z głodu nie zemrzeć w podróży :lol: - a tak poza tym to chyba niepotrzebnie wymordowałem całą ekipę z Dealextreme - posiedziałem chwilkę po pracy i znalazłem przyczynę uszkodzenia luksomierza - raczej da się to zrobić :roll: .
Pozdrawiam Tomek.

[ Dodano: Sro Paź 15, 2008 8:14 pm ]
Mały ludzik z żółtymi rączkami odpowiedzieć dziś kalemu - on napisać żeby kali poczytać forum DX i spróbować naprawić zepsuty przyrząd :twisted: - on znać powiedzenie że polak potrafi :shock: ( a jak bym był piekarzem :mrgreen: to też mam naprawić :?: ). Ech.. a mówią że CIA wie wszystko a tu mały ludzik też wiedzieć :wink: .
Dobra wiadomość - małe ludzie żyć :mrgreen: i Fotonus Nieogolony mnie już do nich nie wysyłać :lol: .
Tomek.
Awatar użytkownika
MariuszB.

Post autor: MariuszB. »

TomekM pisze:
Mały ludzik z żółtymi rączkami odpowiedzieć dziś kalemu - on napisać żeby kali poczytać forum DX i spróbować naprawić zepsuty przyrząd :twisted: - on znać powiedzenie że polak potrafi :shock: ( a jak bym był piekarzem :mrgreen: to też mam naprawić :?: ). Ech.. a mówią że CIA wie wszystko a tu mały ludzik też wiedzieć :wink: .
Dobra wiadomość - małe ludzie żyć :mrgreen: i Fotonus Nieogolony mnie już do nich nie wysyłać :lol: .
Tomek.
Polak WSZYSTKO potrafi :mrgreen:
A oni to wiedzą najlepiej,nie na darmo budowaliśmy np: cukrownie,huty,a i fabrykę czekolady :grin:

Zapamiętali Nas...oj zapamiętali :razz:
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

...no to jeszcze Kali napisać co być zepsute to może inne ledoholiki skorzystać z jego doświadczenie :mrgreen:
Fotonus prosić o fotki :mrgreen:
ODPOWIEDZ