Podziel się swoim smutkiem 2
Po wielu miesiącach spędzonych w szufladzie mój "herbatnik" wybrał się dzisiaj w końcu na spacerek.
Skosiłem nawet wcześniej cały teren żebym nie musiał go potem szukać w gąszczu. Zająłem honorowe miejsce na środku ogrodu i w spokoju wylatałem sobie dwie baterie. Ta trzecia okazała się być pechowa.
Podczas brawurowej ucieczki przed chorobliwą ciekawością kota wzbiłem się na wyżyny możliwości herbatnika (na oko jakieś 15-20m) gdzie został bezczelnie zaatakowany przez jakiegoś skrzydlatego ?!&@€#, który wydziobał mi coś z 3 silnia. Po tym incydencie herbatnik zakończył swój lot niekontrolowanym kretem z pełnej wysokości. Oto efekty:
Jutro od rana lutownica w dłoń i idę poszukać tego pierzastego @%#$!. Przykleję do herbatnika- kamikadze petardę i zrobię mu z d... jesień średniowiecza.
W ciągu roku więcej czasu spędza na warsztacie niż w powietrzu.
Skosiłem nawet wcześniej cały teren żebym nie musiał go potem szukać w gąszczu. Zająłem honorowe miejsce na środku ogrodu i w spokoju wylatałem sobie dwie baterie. Ta trzecia okazała się być pechowa.
Podczas brawurowej ucieczki przed chorobliwą ciekawością kota wzbiłem się na wyżyny możliwości herbatnika (na oko jakieś 15-20m) gdzie został bezczelnie zaatakowany przez jakiegoś skrzydlatego ?!&@€#, który wydziobał mi coś z 3 silnia. Po tym incydencie herbatnik zakończył swój lot niekontrolowanym kretem z pełnej wysokości. Oto efekty:
Jutro od rana lutownica w dłoń i idę poszukać tego pierzastego @%#$!. Przykleję do herbatnika- kamikadze petardę i zrobię mu z d... jesień średniowiecza.
W ciągu roku więcej czasu spędza na warsztacie niż w powietrzu.
Pewno naruszyłeś nieświadomie jego przestrzeń powietrzną - tzn. terytorium Może ma gniazdo gdzieś w pobliżu - teraz okres wysiadywania jaj większości gatunków ptaków.piciex pisze:gdzie został bezczelnie zaatakowany przez jakiegoś skrzydlatego ?!&@€#, który wydziobał mi coś z 3 silnia.
Pozdrawiam
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
marmez pisze:Pewno naruszyłeś nieświadomie jego przestrzeń powietrzną - tzn. terytorium Może ma gniazdo gdzieś w pobliżu - teraz okres wysiadywania jaj większości gatunków ptaków.piciex pisze:gdzie został bezczelnie zaatakowany przez jakiegoś skrzydlatego ?!&@€#, który wydziobał mi coś z 3 silnia.
Pozdrawiam
Gniazdo? Na środku pola?
Normalnie podleciał, powąchał i zaczął go dziobać!
rafiak, z tymi maluchami to zawsze wieczorem jak nie ma wiatru, plecami do słońca, ale w sumie teraz już to wiesz...
Watomierz przestał działać 40zł kosztował, nie majątek, ale nie wydam drugi raz teraz tyle, a bardzo mi się przydawał, gdy ustawiałem zekrezy mocy zasilaczy led, i do skalowania potencjometrów do regulacji światła.
Jak zniszczę jakiś śrubokręt tak, aby udało mi się go rozkręcić, to rozkręcę, ale wątpię bym umiał coś naprawić
Pozdrawiam.
Jak zniszczę jakiś śrubokręt tak, aby udało mi się go rozkręcić, to rozkręcę, ale wątpię bym umiał coś naprawić
Pozdrawiam.
Tekst podpisu:
W sumie mocno smutny nie jestem, ale troszkę rozczarowany i widzę, że czeka mnie jeszcze pewno kilka godzin kombinowania - mam nadzieję, że zakończonych sukcesem
Mianowicie ten wyjątkowo tani telefon VOIP SIP jaki kupiłem (Cisco 7940G) aby chciał działać z jakimś dostawcą SIP trzeba niesamowicie ręcznie skonfigurować, począwszy od włączenia serwera TFPT, ustawień DHCP, pisania ręcznego plików konfiguracyjnych tekstowych... Czytam już z 3 godziny i widzę, że dziś idę spać, na razie postawiłem serwer TFTP, i skonfigurowałęm DHCP - mam nadzieję, że poprawnie, jutro mam zamiar jakoś wyczarować pliki konfiguracyjne i zobaczymi jak to będzie... Wszyscy na forach odradzają ten telefon do SIPa... wcześniej o tym nie wiedziałem, teraz chcę spróbować , wiele do stracenia nie mam (tylko czas, ale i tak zimno ).
Trzymajcie kciuki jutro wieczorem
Mianowicie ten wyjątkowo tani telefon VOIP SIP jaki kupiłem (Cisco 7940G) aby chciał działać z jakimś dostawcą SIP trzeba niesamowicie ręcznie skonfigurować, począwszy od włączenia serwera TFPT, ustawień DHCP, pisania ręcznego plików konfiguracyjnych tekstowych... Czytam już z 3 godziny i widzę, że dziś idę spać, na razie postawiłem serwer TFTP, i skonfigurowałęm DHCP - mam nadzieję, że poprawnie, jutro mam zamiar jakoś wyczarować pliki konfiguracyjne i zobaczymi jak to będzie... Wszyscy na forach odradzają ten telefon do SIPa... wcześniej o tym nie wiedziałem, teraz chcę spróbować , wiele do stracenia nie mam (tylko czas, ale i tak zimno ).
Trzymajcie kciuki jutro wieczorem
Tekst podpisu:
Witam
Wczoraj od 7:00 do 21:30 w pracy... Jakieś gnoje, próbowały ukraść szafę kablową. Przecięli kilkanaście kabli (kilka takich po 75 żył) potem wywrócili szafę (tak około 200kg) i zepchnęli ją ze skarpy, jakieś 10m. Potem wciągnęli ją jeszcze w krzaki.
Pół stacji wyłączone z użytku na kilkanaście godzin. Strat nie jestem w stanie policzyć...
Pozdrawiam
Wczoraj od 7:00 do 21:30 w pracy... Jakieś gnoje, próbowały ukraść szafę kablową. Przecięli kilkanaście kabli (kilka takich po 75 żył) potem wywrócili szafę (tak około 200kg) i zepchnęli ją ze skarpy, jakieś 10m. Potem wciągnęli ją jeszcze w krzaki.
Pół stacji wyłączone z użytku na kilkanaście godzin. Strat nie jestem w stanie policzyć...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Dziś przyszła mi z Chin malutka świecąca trytowa rureczka do mini-latareczki D.Q.G. Spy. O taka. Zgubiłem gdzieś na schodach zanim zdążyłem umocować w latarce. Jak będzie ciemno spróbuję jeszcze wypatrzyć to maleństwo.
Olight R50, S30R II, S15R, Skillhunt H03, Led Lenser P2 BM, D.Q.G Spy
Witam
Ja dziś w domu, bo młody się rozchorował...
Pozdrawiam
Płotek, to żaden problem... a te kable co kradną, to przecież są cały czas pod napięciem. Zresztą, skoro potrafią ukraść sieć trakcyjną pod napięciem, to nic nie pomoże...piciex pisze:Bo szafki powinni robić za takim małym płotkiem jak BTSy GSM. Wtedy mógłbyś puszczać napięcie po obudowie. Problem jak "ręką odjął".
Ja dziś w domu, bo młody się rozchorował...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Zdrowia dla dzieciaków Pyra, !
Może i off topic, ale moim zdaniem może być pożyteczny, więc robię go świadomie. Na ospę szczepić jak młode są już "kwalifikowane". Niestety ludzie oraz słabsi i powikłania częstsze, a potem wirus i tak siedzi i czeka aby wyleźć półpaścem. I nie słuchać oszołomów z StopNOP, bo koło nauki i EBM to oni nawet nie siedzieli.
Jak ktoś mało wrażliwy (zdjęcia powikłań) to polecam artykuł https://sporothrix.wordpress.com/2012/0 ... ota-party/
Może i off topic, ale moim zdaniem może być pożyteczny, więc robię go świadomie. Na ospę szczepić jak młode są już "kwalifikowane". Niestety ludzie oraz słabsi i powikłania częstsze, a potem wirus i tak siedzi i czeka aby wyleźć półpaścem. I nie słuchać oszołomów z StopNOP, bo koło nauki i EBM to oni nawet nie siedzieli.
Jak ktoś mało wrażliwy (zdjęcia powikłań) to polecam artykuł https://sporothrix.wordpress.com/2012/0 ... ota-party/