Fenix TK35 Klon Compact CREE XM-L T6 2x18650
T1 do poświecenia pod nogi raczej się nie nadaje.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Pasty na szeroko, oczywiście jak nacieniej ale na całej powierzchni, aż mi spod końca lekko wyszła. A co mierzyć, moje czy Twoje? Jak masz miernik porządny to możesz moje mierzyć, ja mam tani tani na cienkich kabelkach i porównując do tego co odpowiednie latarki pokazały w świecie na tyłku to ten mój coś chyba zaniża. Ale ja nie masz,to i ten da radę Twoje obadać.
T1 świetnie i pod nózki zaświeci, bo ...piiii... jasny jest tak, że i tak sporą średnicę ma oświetlone miejsce. Ale oczywiście, klon rozprasza znacznie mocniej, czego nie do końca sobie życzyłem Obstawiam że wstawienie tam SST50 nic by nie dało jeśli chodzi o samą jasność? No i podstawa, ta różnica wynika tylko z rozproszenia waszym zdaniem?
[ Dodano: 11 Grudzień 2011, 22:22 ]
A tu jako ciekawostkę z C8 (1x18650 i driver nanjing) na SST-50, po lewej klon, po prawej C8, oczywiście C8 przegrywa,ale wstydu nie ma chyba:
T1 świetnie i pod nózki zaświeci, bo ...piiii... jasny jest tak, że i tak sporą średnicę ma oświetlone miejsce. Ale oczywiście, klon rozprasza znacznie mocniej, czego nie do końca sobie życzyłem Obstawiam że wstawienie tam SST50 nic by nie dało jeśli chodzi o samą jasność? No i podstawa, ta różnica wynika tylko z rozproszenia waszym zdaniem?
[ Dodano: 11 Grudzień 2011, 22:22 ]
A tu jako ciekawostkę z C8 (1x18650 i driver nanjing) na SST-50, po lewej klon, po prawej C8, oczywiście C8 przegrywa,ale wstydu nie ma chyba:
Ostatnio zmieniony niedziela 11 gru 2011, 22:39 przez Kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
Kajman, splanowałeś pigułę? W standardzie jest tam przy otworach rant, na którym opiera się MCPCB i nie dotyka całą powierzchnią, a w zasadzie wcale nie dotyka do piguły, tylko wisi. Zerknij na to.
Tak, dremelem obrobiłem te wszystkie nawisy aluminium na gładko, starłem resztki starej pasty do 0 i nałożyłem nową. Ale teraz patrząc na zdjęcia widzę, że to są chyba inne diody, jest przecież kilka rodzaji T6, ta w klonie musi być słabsza albo to kwestia elektroniki i rozproszenia. Jedno jest pewne, kolory są zupełnie inne.
No nic, teraz czekam na lecące do mnie 3xT6, może one zabłysną na Twoim driverze
No nic, teraz czekam na lecące do mnie 3xT6, może one zabłysną na Twoim driverze
Szlifując dremelem, zobacz czy nie zrobiłeś jakiś "pagórków" że się tak wyrażę.
Czemu od razu skreślasz latarkę? Zobacz co z nią nie tak
A 3xXM-L na oryginalnym driverze to szału Ci nie zrobi. 1 może 1.3A w diodę nie powala.
Podrzuć do mnie tego klona fenixa to pomierzę wszystko.
Odezwij się wieczorem na Gadu
Pozdrawiam
DNF
Czemu od razu skreślasz latarkę? Zobacz co z nią nie tak
A 3xXM-L na oryginalnym driverze to szału Ci nie zrobi. 1 może 1.3A w diodę nie powala.
Podrzuć do mnie tego klona fenixa to pomierzę wszystko.
Odezwij się wieczorem na Gadu
Pozdrawiam
DNF
Kajman, co chcesz jeszcze "podkręcić", opisałem mod na prąd 3A, mało?
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Mam pytanie: czy ktoś ma pomysł jak polepszyć chłodzenie w komorze gdzie siedzi sterownik?
Zastanawiam się nad wymianą tego sterownika i zasilenie nowego z akumulatorków połączonych równolegle.
O ile to drugie jest proste, to trochę się obawiam o termikę przestrzeni w której teraz siedzi oryginalny. Prawie zamknięta puszka plastikowa ..... hmm.
Aha - nie chcę umieszczać sterownika w głowicy z diodą. Zabraknie mi kontaktów, bowiem mam wolny driver LFlex ale on wymaga wyłącznika zasilania, oraz chwilowego "momentary switch" do sterowania. Ta latarka już to wszystko ma
Do sterownika producent dołączył kawałek folii termoprzewodzącej.
Zastanawiam się nad wymianą tego sterownika i zasilenie nowego z akumulatorków połączonych równolegle.
O ile to drugie jest proste, to trochę się obawiam o termikę przestrzeni w której teraz siedzi oryginalny. Prawie zamknięta puszka plastikowa ..... hmm.
Aha - nie chcę umieszczać sterownika w głowicy z diodą. Zabraknie mi kontaktów, bowiem mam wolny driver LFlex ale on wymaga wyłącznika zasilania, oraz chwilowego "momentary switch" do sterowania. Ta latarka już to wszystko ma
Do sterownika producent dołączył kawałek folii termoprzewodzącej.
Ta http://www.bestinone.net/index.php?rout ... uct_id=291 koleżanka TK35 jest nawet fajniejsza od dokładnej kopii, mamy normalnie driver w głowicy
Nie wiem, czy warto. Oryginał Fenixa TK35 masz w cenie około 100USD, zaoszczędzisz 20USD raptem. A UltraFire to jednak nie Fenix, nawet "najlepciejszy" model
Sterownik extended v3.5 HE <klik>