PROPOZYCJA dla taktycznych (i nie tylko)
myślałem o tym- przy 24szt wyjdzie coś ca 178USD i powiem tak- sklep niby pewny, ale ryzyko jest, o czasie nie mówię, bo nie wiadomo kiedy wyślą.
Opis na knives jest ok, pytanie czy kolejna seria też będzie tak dobrze zrobiona i jakoś na styk.
Waham się czy toto zamawiać- ryzyko itd
Szacunkowo by wyszły z wysyłką kole 35-40zeta (tak ca)no i nie wiadomo do końca na kiedy by były no i gwarancji niet- co trafisz, to masz (pakowane w blistr itd)
Opis na knives jest ok, pytanie czy kolejna seria też będzie tak dobrze zrobiona i jakoś na styk.
Waham się czy toto zamawiać- ryzyko itd
Szacunkowo by wyszły z wysyłką kole 35-40zeta (tak ca)no i nie wiadomo do końca na kiedy by były no i gwarancji niet- co trafisz, to masz (pakowane w blistr itd)
Dlatego zakładam odpowiedni TEMAT w sklepiku odnośnie nożyków.
Osobą która wyłoży swoją kase, poświeci czas będzie PAWELSZ
Nie chce słyszeć - czytać marudzenia że przyszło porysowane czy że 4,5 dolara to nie 40zł! Jeżeli ktoś sie zgadza na przedstawione warunki proszę o dodanie swojego wpisu. Przypominam iż do ceny jaka widnieje na stronie musimy dodać koszt transportu (DHLem) cło i vat dla UC. Doliczona jest przesyłka po PL. Czas dostawy jest bliżej nieokreślony
Wiadomo jak to jest z Chińczykami tak samo jak i jakość towaru może być różna. Spore ryzyko i zanim ktoś wyrazi chęć zakupu takowego proszę dwa razy przemyśleć temat. Wpisanie sie i nieodebranie - zapłacenie za towar będzie karane klapsami na goła pupę, resztę ewentualnych reperkusji uknuliśmy ale nie chcemy Was straszyć.
Osobą która wyłoży swoją kase, poświeci czas będzie PAWELSZ

Nożyk ten dostępny jest na kai w cenie 12$ klik Wychodzi taniej?
Moim i nie tylko zdaniem stal tego modelu jest naprawdę nietandetna. sam bawię się od kilku dłuższych chwil dwoma egzemplarzami jeden naostrzyłem na brzytwe i pociął już troche papieru (wycinanki
) karton po amortyzatorze i sporo innego ustrojstwa i dalej goli wiec tandeta to nie jest. drugi został seryjnie naostrzony i też goli a bawiłem się nim w kuchni (no małą kajzerke da rade przekroić
) ser tnie cacy a na szklanej desce się nie ztępił więc... za tą cenę bomba no i ten wygląd nie wiem ilu jest nożomaniaków wśród zamawiających ale dla tych którzy się znają mniej proponuje wpisać w googlach albo na knives.pl słowo klucz
"SEBENZA"
a nasze 710 to może i imitacje i podróbki ale... też namiastaka kultu i naprawdę fajnego nożydła:)

a nasze 710 to może i imitacje i podróbki ale... też namiastaka kultu i naprawdę fajnego nożydła:)
8Cr14MoV
to coś jak Benchmade Vex- prosty, tani (no dość) nożyk z dobrą blokadą, stal znośna- puszek się nie boi-bo się wygina
miałem coś takiego - na start styka, potem człeka wciąga i idzie dalej - lepsza blokada, lepsza stal itd - ale i tak po czasie kto nożykiem z D2 będzie puszki otwierać, a takiego nie szkoda ...
ps
kult to sebenza ale i 710 a to inne nożyki, pewnie to takie nawołanie do obu
to coś jak Benchmade Vex- prosty, tani (no dość) nożyk z dobrą blokadą, stal znośna- puszek się nie boi-bo się wygina

ps
kult to sebenza ale i 710 a to inne nożyki, pewnie to takie nawołanie do obu
Tak, nie ma wątpliwości że warto mieć i poużywać Sanrenmu 710 - przynajmniej aby sie przekonać co jest wart ten nóż. Pytanie tylko, co wersja z KAI ma wspólnego z wersją która zdążyła się juz u nas w kraju zadomowić i narobić wielu osobom apatytu na w miarę przyzwoity nożyk za bardzo rozsądne pieniądze.
Pozdr.
Pikom
Pikom
Jest jeszcze wersja F3. Rożni się na oko kolorem okładzin.
Tabela stali 8Cr13MoV jest Chińskim odpowiednikiem stali AUS-8. Jak nawet Spyderco robi z tej stali noże to niema się czego bać. Ja nie zamierzam go oszczędzać, bo innych mi będzie po prostu szkoda 

Witam serdecznie ! No i jak to będzie wyglądało z tym nożykiem ? Czy są podjęte konkretne działania co do zakupu. Kiedy będzie można i komu dokonać przelewu bankowego za to cudeńko ? Normalnie nie mam czasu na siedzenie przed komputerem : praca, dom, wnuczki itd. - nawet nie mam czasu na opis mojej latarki, który obiecałam na tym forum ( postaram się to zrobić do końca br.) Pozdr. Jolka