PROPOZYCJA dla taktycznych (i nie tylko)

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Oj, chłopaki, co to dziś za dzień... wszyscy jacyś tacy nerwowi... Pełnia czy cóś...
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Co do podjecia sie tego powiedzmy ze jesli nie znajdzie sie nikt inny do 10.12 to zajme sie tym ale zamowie 24szt kurierem DHL - nie wiecej, nie mniej i DHLem bo nie bede ryzykowal.
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

myślałem o tym- przy 24szt wyjdzie coś ca 178USD i powiem tak- sklep niby pewny, ale ryzyko jest, o czasie nie mówię, bo nie wiadomo kiedy wyślą.
Opis na knives jest ok, pytanie czy kolejna seria też będzie tak dobrze zrobiona i jakoś na styk.
Waham się czy toto zamawiać- ryzyko itd
Szacunkowo by wyszły z wysyłką kole 35-40zeta (tak ca)no i nie wiadomo do końca na kiedy by były no i gwarancji niet- co trafisz, to masz (pakowane w blistr itd)
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Dlatego zakładam odpowiedni TEMAT w sklepiku odnośnie nożyków.

Osobą która wyłoży swoją kase, poświeci czas będzie PAWELSZ ;) Nie chce słyszeć - czytać marudzenia że przyszło porysowane czy że 4,5 dolara to nie 40zł! Jeżeli ktoś sie zgadza na przedstawione warunki proszę o dodanie swojego wpisu. Przypominam iż do ceny jaka widnieje na stronie musimy dodać koszt transportu (DHLem) cło i vat dla UC. Doliczona jest przesyłka po PL. Czas dostawy jest bliżej nieokreślony :/ Wiadomo jak to jest z Chińczykami tak samo jak i jakość towaru może być różna. Spore ryzyko i zanim ktoś wyrazi chęć zakupu takowego proszę dwa razy przemyśleć temat. Wpisanie sie i nieodebranie - zapłacenie za towar będzie karane klapsami na goła pupę, resztę ewentualnych reperkusji uknuliśmy ale nie chcemy Was straszyć.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

A ja napiszę tylko tyle, że warto w tę kosałkę się zaopatrzyć :mrgreen:. Mam od kilku tygodni i polecam ;).
Awatar użytkownika
jezjacek
Kontakt:

Post autor: jezjacek »

Nożyk ten dostępny jest na kai w cenie 12$ klik Wychodzi taniej?
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Hmmm.... wygląda podobnie, ale czy stal ostrza to 8Cr14MoV a okładziny rękojeści to stal nierdzewna, to ja nie wiem... rękojeść mi na jakąś plasticzaną wygląda :( Ale może i warto wypróbować....
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Miałem kilka takich nożyków. Na początku wyglądały ładnie, ostrzenie mijał sie z celem od kartonów zaraz sie tępiły dosłownie. Potem wypadają śrubki i kosz :/ Szkoda kasy.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Cool Breeze

Post autor: Cool Breeze »

Ale mówisz konkretnie o Sanrenmu 710, czy ogólnie o chińskich nożach?? :roll:
K_D_G

Post autor: K_D_G »

Moim i nie tylko zdaniem stal tego modelu jest naprawdę nietandetna. sam bawię się od kilku dłuższych chwil dwoma egzemplarzami jeden naostrzyłem na brzytwe i pociął już troche papieru (wycinanki :razz: ) karton po amortyzatorze i sporo innego ustrojstwa i dalej goli wiec tandeta to nie jest. drugi został seryjnie naostrzony i też goli a bawiłem się nim w kuchni (no małą kajzerke da rade przekroić ;) ) ser tnie cacy a na szklanej desce się nie ztępił więc... za tą cenę bomba no i ten wygląd nie wiem ilu jest nożomaniaków wśród zamawiających ale dla tych którzy się znają mniej proponuje wpisać w googlach albo na knives.pl słowo klucz ;) "SEBENZA"
a nasze 710 to może i imitacje i podróbki ale... też namiastaka kultu i naprawdę fajnego nożydła:)
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

8Cr14MoV
to coś jak Benchmade Vex- prosty, tani (no dość) nożyk z dobrą blokadą, stal znośna- puszek się nie boi-bo się wygina ;) miałem coś takiego - na start styka, potem człeka wciąga i idzie dalej - lepsza blokada, lepsza stal itd - ale i tak po czasie kto nożykiem z D2 będzie puszki otwierać, a takiego nie szkoda ...
ps
kult to sebenza ale i 710 a to inne nożyki, pewnie to takie nawołanie do obu
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Tak, nie ma wątpliwości że warto mieć i poużywać Sanrenmu 710 - przynajmniej aby sie przekonać co jest wart ten nóż. Pytanie tylko, co wersja z KAI ma wspólnego z wersją która zdążyła się juz u nas w kraju zadomowić i narobić wielu osobom apatytu na w miarę przyzwoity nożyk za bardzo rozsądne pieniądze.
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
jezjacek
Kontakt:

Post autor: jezjacek »

Jest jeszcze wersja F3. Rożni się na oko kolorem okładzin.
bonio2

Post autor: bonio2 »

Tabela stali 8Cr13MoV jest Chińskim odpowiednikiem stali AUS-8. Jak nawet Spyderco robi z tej stali noże to niema się czego bać. Ja nie zamierzam go oszczędzać, bo innych mi będzie po prostu szkoda :)
Jordan58

Post autor: Jordan58 »

Witam serdecznie ! No i jak to będzie wyglądało z tym nożykiem ? Czy są podjęte konkretne działania co do zakupu. Kiedy będzie można i komu dokonać przelewu bankowego za to cudeńko ? Normalnie nie mam czasu na siedzenie przed komputerem : praca, dom, wnuczki itd. - nawet nie mam czasu na opis mojej latarki, który obiecałam na tym forum ( postaram się to zrobić do końca br.) Pozdr. Jolka
ODPOWIEDZ