Układ ładowarki jest wewnątrz telefonu i weźmie tyle prądu ile potrzeba. Taka jest teoria, a moja Nokia C7 bierze ile jej dadzą

Przy 1A troszku się zagrzała..
Skuteczność była by wysoka, bo miał byś możliwość precyzyjnego ustawienia parametrów i ich stabilności w zależności od obciążenia. Sprawność jednak to by miało bardzo niską, bo na samych elementach regulacji w optymalnych warunkach wytracił byś około 5V, więc porównywalnie do wyjścia.bobone pisze:Jaka była by jego skuteczność?
W wersji 4x 18650 microswitchem z przodu obudowy:Calineczka pisze:chrisek, jak się tym oświetleniem steruje?
Trochę się grzeje, ale według mnie akceptowalnie. Zostawiłem włączone oświetlenie na full, urządzenie w przymkniętym futerale w domu, do pełnego rozładowania, przy ok. 4x 2200 mA świeciło ok. 40h, nie parzyło, było ciepłe. Świeci dość mocno, barwa raczej zimna. Zasilanie na wtyku chyba tak jak w konkurencyjnych urządzeniach, czyli 5V/2A, ale głowy nie dam, nie testowałem. Ogólna wydajność kształtuje się chyba jak w innych tego typu powerbankach, smartfon z baterią 1500-1700 mAh naładował, na wspomnianym wyżej pakiecie akumulatorów, z tego co pamiętam 3x od 1% do 100% + 1x od 1% do ok. 15%. Na porcie 2.1A (dla nie Apple) prąd ładowania 500 mA (ładowanie jak z komputera), na porcie 1A (ładowanie jak z ładowarki).tty5150 pisze:ten ostatni wydaje się być bardzo ciekawą propozycją.
pytanka:
- czy oświetlenie grzeje się?
- jak z wydajnością?
- to zasilanie na kabelku z wtykiem tylko 5V?