Convoy S2+
-
Mam pytanie co do reflektorów w convoy'ach, a dokładnie w convoyu s2. Czy zdarzały się wam różne reflektory jeżeli chodzi o kształt tego kołnierza z dołu? Tzn. mam reflektor SMO rozmiarowo się zgadza, ale ten kołnierz jest krótszy a otwór na diodę to 5mm zamiast 7mm. Bardziej pasuje to pod XP, nie nałożę tego na podkładkę centrującą z XML. Jak w takim razie można założyć to na diodę XML? Oprzeć jakoś o tą kwadratową podstawę diody? Przepraszam za post pod postem, nie zauważyłem że wypowiadałem się jako ostatni
Dzisiaj doszedł do mnie S2+ z banggooda.
Mam pytanie.
Czy normalna rzeczą jest, ze po wyłączeniu latarki zostaje jeszcze na chwile taka zielona poświata w okół reflektora?
Mam pytanie.
Czy normalna rzeczą jest, ze po wyłączeniu latarki zostaje jeszcze na chwile taka zielona poświata w okół reflektora?
Ostatnio zmieniony wtorek 29 gru 2015, 20:14 przez Roni11, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Pozdrawiam
W tym wypadku tak, bo masz oring GITD, czyli "świecący w ciemności".Roni11 pisze:Czy normalna rzeczą jest, ze po wyłączeniu latarki zostaje jeszcze na chwile taka zielona poświata w okół reflektora?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wtorek 29 gru 2015, 20:18 przez Pyra, łącznie zmieniany 1 raz.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
tak. To tzw. GITDRoni11 pisze:Czy normalna rzeczą jest, ze po wyłączeniu latarki zostaje jeszcze na chwile taka zielona poświata w okół reflektora?
https://en.wikipedia.org/wiki/Phosphorescence
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
-
Szczypcami do segera albo jakąś porządną pęsetą wykręcasz pigułę (to coś złotego na którym jest driver) Po wyjęciu piguły sprawdzasz czy pad diody w miejscu gdzie są dziury na kabelki da się podważyć i odchodzi od piguły, jeśli odchodzi to odlutowujesz kabelki i miejsce kontaktu pada i piguły dokładnie czyścisz i przelatujesz bardzo drobnym papierem ściernym, potem na pigule kładziesz troszkę pasty termo (np. mx-2), kładziesz diodę, przylutowujesz w miarę na plask kabelki i wkręcasz pigułę na siłę. (Wtedy docisk jest przez reflektor, a pasta ładnie się rozejdzie, na gwint piguły też troszkę pasty dajesz). Teraz gorsza opcja pad klejony do piguły-pad po podwarzaniu nie odchodzi; masz dwie drogi: pigułę na noc do zamrażarnika, rano po przyłożeniu siły powinno dać się oderwać. Druga droga dajesz sobie na luz i tryb 2,8A traktujesz jako turbo i świecisz nim max do 1 minuty, dajesz pasty na gwint piguły i wszystko skręcasz.Roni11 pisze: Powinienem jakoś poprawić S2+?
Czytałem o paście termoprzewodzącej.
Mam wersje 2.8A.
Mógłbym prosić o jakiś poradnik jak to zrobić?
Warto jeszcze zmostkować sprężynę na dupce (rozkręcasz i chyba jest lewy gwint) dajesz plecionkę od szczotek elektrycznych lub po prostu zwykły przewód, lutujesz do górnej części i do dolnej części sprężyny (nie ma wtedzy strat elektrycznych na sprężynie. Na górnej części sprężyny dolutowujesz kapsel z bezpiecznika 16A (popularny korek 16A)
Witam!darol pisze:Ponieważ, udało mi się zakupić podrobioną wersję S2+ red na Gearbest i w związku z tym są pytania jak to rozpoznać podaje linka z fotkami http://budgetlightforum.com/node/36304? ... ent-784853
Ogólnie jest to prawdopodobnie przebrandowane ultrafire http://budgetlightforum.com/node/36304? ... ent-786697
Jeżeli w Gearbest można kupić podróbkę convoy s2+ to gdzie kupić oryginał? Zastanawiam się nad kupnem na aliexpress u Simon-a lub w fasttech. Gdzie wychodzi najtaniej, ale za oryginał convoy s2+ ?