Petzl Myo XP mod by ElSor mini recka
Obsługę pisałem wtedy w Bascomie a, że przeszedłem na C, to starocie, po czasie usunąłem. Potrzebne rzeczy napisałem na nowo a te, jak np sterownik Myo już nie. Nie będę ukrywał ale biorąc pod uwagę cenę, jaką bym chciał za niego, oraz dostępne w Chinach czołówki, to sam wolę polecić komuś zakup innej latarki niż modowanie Myo z takim sterownikiem.
Mam trochę obudów od Myo XP no i jak porównuję z chińszczyzną to wolę modować. Przede wszystkim muszę mieć dyfuzor, pod ziemią i do majsterkowania jest niezbędny. Myo jest lekkie i płaskie - nie odstaje więc i nie zaczepia o nic. Generalnie z obecnych czołówek prawie nic nie spełnia tych warunków. Wziąłbym Myo RXP ale stabilizacja nie obejmuje najmocniejszych trybów - porażka.
A Ty robiłeś ten sterownik na podstawie Nanjg 105c? Może mógłbyś zrobić samą płytkę ewentualnie z elementami a ja poprosiłbym Grega o oprogramowanie? A może choć możesz udostępnić/sprzedać sam projekt płytki sterownika?
A Ty robiłeś ten sterownik na podstawie Nanjg 105c? Może mógłbyś zrobić samą płytkę ewentualnie z elementami a ja poprosiłbym Grega o oprogramowanie? A może choć możesz udostępnić/sprzedać sam projekt płytki sterownika?
pozdrav
Dawno w ręce tego nie miałem, nie ma możliwości pewno by wepchnać tam 17mm sterownik jednostronny? na kanapkę z ogołoconą starą płytką, z której by się tylko mikrostyki wykorzystało?
Albo (choć też to pod górkę) sterownik na mikrostyk umieścić w zasobniku tylnym i tylko przewody do mikrostyków poprowadzić do przodu?
Tak tylko hipotetyzuję
Albo (choć też to pod górkę) sterownik na mikrostyk umieścić w zasobniku tylnym i tylko przewody do mikrostyków poprowadzić do przodu?
Tak tylko hipotetyzuję
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Użyłem 8 nóżkowego ATtiny i 2ch AMCków ... nazywanie tego NANJGiem będzie lekko nad wyrost.Browar pisze:A Ty robiłeś ten sterownik na podstawie Nanjg 105c?
Tu jest największy problem i 1 z powodów dla którego nie brnąłem dalej z projektem (a chciałem zrobić na sprzedaż małą serię gotowców do moda Myo). Płytki zrobiłem w domu, co w przypadku 2-stronnej nie jest proste, szybkie i tanie a zlecone w firmie nie będą działać, bo są na schemacie przelotki, których nie powinno być (stosowałem elementy przewlekane na schemacie a używałem montowanych powierzchniowo, z powodu braku odpowiednich bibliotek lub znalezienia takowych). Nie jestem też teraz pewien czy mam zmienione ułożenie 1 AMCka, który lekko haczył i dlatego nie będę udostępniał ani tym bardziej sprzedawał tego, żeby oszczędzić wszystkim dodatkowych problemów i ew kosztów. Możesz wierzyć lub nie ale gdybym miał potrzebę zrobienia nowego sterownika, z jakiś powodów, to patrząc na to, co mam wolał bym to wszystko zrobić od nowa a PCB zamówić na OSH Parku, przylutować kilka elementów na ładnie opisanej płytce i mieć to z głowy.Browar pisze:Może mógłbyś zrobić samą płytkę ewentualnie z elementami