Petzl Myo XP mod by ElSor mini recka

co i jak zrobiłem...
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Układ pomiarowy i dioda sygnalizacyjna
Awatar użytkownika
Browar

Post autor: Browar »

ElSor, ten driver dla Myo co zrobiłeś to fizycznie jest zamienny z oryginałem (przyciski w tym samym miejscu, kształt itp)?
pozdrav
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Kształt zbliżony, guziki i zasilanie na swoim miejscu, pasować pasował prawie bezproblemowo w miejsce fabrycznego.
Awatar użytkownika
Browar

A nie wykonałbyś podobnego dla mnie?
pozdrav
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Już projekt przepadł mi częściowo bezpowrotnie, bo nie mam choćby wsadu do procka a pisać nowego mi się nie opłaca.
Awatar użytkownika
Browar

Bardzo szkoda bo szukam właśnie czegoś do Myo. Wymyśliłem sposób na chłodzenie i potrzebuję pasowny driver ok 1A. A może masz inny wsad, nie musi być ten sam...Ważne żeby pasował fizycznie, nie musi mieć diody sygnalizacyjnej, tylko musi być streowany microswitchem...
pozdrav
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Obsługę pisałem wtedy w Bascomie a, że przeszedłem na C, to starocie, po czasie usunąłem. Potrzebne rzeczy napisałem na nowo a te, jak np sterownik Myo już nie. Nie będę ukrywał ale biorąc pod uwagę cenę, jaką bym chciał za niego, oraz dostępne w Chinach czołówki, to sam wolę polecić komuś zakup innej latarki niż modowanie Myo z takim sterownikiem.
Awatar użytkownika
Browar

Mam trochę obudów od Myo XP no i jak porównuję z chińszczyzną to wolę modować. Przede wszystkim muszę mieć dyfuzor, pod ziemią i do majsterkowania jest niezbędny. Myo jest lekkie i płaskie - nie odstaje więc i nie zaczepia o nic. Generalnie z obecnych czołówek prawie nic nie spełnia tych warunków. Wziąłbym Myo RXP ale stabilizacja nie obejmuje najmocniejszych trybów - porażka.
A Ty robiłeś ten sterownik na podstawie Nanjg 105c? Może mógłbyś zrobić samą płytkę ewentualnie z elementami a ja poprosiłbym Grega o oprogramowanie? A może choć możesz udostępnić/sprzedać sam projekt płytki sterownika?
pozdrav
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Dawno w ręce tego nie miałem, nie ma możliwości pewno by wepchnać tam 17mm sterownik jednostronny? na kanapkę z ogołoconą starą płytką, z której by się tylko mikrostyki wykorzystało?

Albo (choć też to pod górkę) sterownik na mikrostyk umieścić w zasobniku tylnym i tylko przewody do mikrostyków poprowadzić do przodu?

Tak tylko hipotetyzuję ;)
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
Browar

No właśnie kombinuję jak koń pod górę i jest ciężko. Na razie fajnie rozwiązałem chłodzenie i będę robił próby jaki prąd można wpuścić. Myślę że z 700mA spokojnie a to wystarczy z nadmiarem. Teraz mam 350mA ale niestabilizowane. Stabilizowane też by wystarczyło.
pozdrav
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Browar pisze:A Ty robiłeś ten sterownik na podstawie Nanjg 105c?
Użyłem 8 nóżkowego ATtiny i 2ch AMCków ... nazywanie tego NANJGiem będzie lekko nad wyrost.
Browar pisze:Może mógłbyś zrobić samą płytkę ewentualnie z elementami
Tu jest największy problem i 1 z powodów dla którego nie brnąłem dalej z projektem (a chciałem zrobić na sprzedaż małą serię gotowców do moda Myo). Płytki zrobiłem w domu, co w przypadku 2-stronnej nie jest proste, szybkie i tanie a zlecone w firmie nie będą działać, bo są na schemacie przelotki, których nie powinno być (stosowałem elementy przewlekane na schemacie a używałem montowanych powierzchniowo, z powodu braku odpowiednich bibliotek lub znalezienia takowych). Nie jestem też teraz pewien czy mam zmienione ułożenie 1 AMCka, który lekko haczył i dlatego nie będę udostępniał ani tym bardziej sprzedawał tego, żeby oszczędzić wszystkim dodatkowych problemów i ew kosztów. Możesz wierzyć lub nie ale gdybym miał potrzebę zrobienia nowego sterownika, z jakiś powodów, to patrząc na to, co mam wolał bym to wszystko zrobić od nowa a PCB zamówić na OSH Parku, przylutować kilka elementów na ładnie opisanej płytce i mieć to z głowy.
Awatar użytkownika
Browar

Moja rozumieć, przystępuję więc do planu B ;)
pozdrav
ODPOWIEDZ