Padł KD 8x7135 V2 LED Driver 3040mA.

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
DNF

Post autor: DNF »

Jeśli odcina Wam prąd o 50% a potem, po kilku minutach znów macie full i za chwilę znów 50%, to winne są temu przelotki.
Sam to przerabiałem.. Trzeba nawiercić płytkę w odpowiednich miejscach i zrobić nowe przelotki dla AMC.
Konkretnie dla OUT i Vdd, czyli 1 i 3 nóżka.
Pozdrawiam
DNF
Pykacz .

Post autor: Pykacz . »

U mnie jak sterownik świruje to właśnie działa na full (tylko jakieś ledwo widoczne pomrugiwania widać) . Wszystkie problemy ustąpiły po zdjęciu zworek S1 , S2 , S3 , S4 .
DNF

Post autor: DNF »

Niestety z tym sterownikiem jest trochę problemów. Ja zaczynałem właśnie od pomrugiwania i po wielu godzinach walki i dochodzenia
co jest z nim nie tak, skończyło się na padaniu prądu do 50%. Po zalutowaniu nowych przelotek problem ustąpił :)
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

W przypadku mojego egzemplarza, niemiłosiernie migotał w najniższym trybie, potem zaczęło się przerzucać na wyższe ale nie zawsze. Postanowiłem wię go użyć do lampki ogrodowej bo tam low nie był aż tak potrzebny. Podłączając masę wprowadziłem przewód w otwór na zewnętrznym pierścieniu i zalutowałem z dwóch stron. Po tym zabiegu zadziałał poprawnie i tak jest do dziś. Naprawa była zupełnie przypadkowa, ale okazała się skuteczna. Faktem jest, że problemy, o ile dobrze pamiętam, pojawiły się właśnie po ustawieniu trybów zworkami. Wcześniej, kilka dni działał bez zarzutu do momentu ustawiania trybów. Mam jeszcze dwa takie driverki, z tego samego źródła bodajże i nie ma z nimi żadnych problemów.
ODPOWIEDZ