Jaki watomierz?

Czyli wszystko co potrzebne prawdziwemu DIY'owi;) Porady, pytania i opisy używanego przez nas sprzętu.
Kyle

Post autor: Kyle »

Są jakieś watomierze zasilane AAA, czy tylko na te "pastylki"?
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Mój jest na pastylkę (CR 3032 chyba) i tę baterię wykorzystuje tylko do pamięci (może zegara w innych wersjach), tak że możliwe, że lata na niej wytrzyma - jak komputer ;) Sam wyświetlacz po wyjęciu z gniazdka gaśnie po jakimś czasie.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
kokos86

Post autor: kokos86 »

Witam wszystkich forumowiczów!

W związku z tym, że w ubiegłym roku sporo zmienialiśmy w naszym mieszkaniu i pojawiło się też terrarium i kilka nowych sprzętów (teoretycznie klasy A++), a rachunki za prąd zamiast maleć rosną, zdecydowaliśmy się zainwestować w watomierz i sprawdzić co tak dużo prądu nam zżera. I w związku z tym moje zapytanie o opinię - jak myślicie, czy taki GB-202 na potrzeby gospodarstwa domowego będzie odpowiedni ?
Może macie jakieś wskazówki co sprawdzić i jak to zrobić

ElSor: zamieniłem link na nazwę. Czekam na dalszy rozwój ale już wiem, jak się zakończy.
Ostatnio zmieniony niedziela 25 gru 2016, 22:06 przez kokos86, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Po pierwsze reklama, a po drugie taki watomierz miałem i po półtora roku bardzo rzadkiego używania przestał działać. Tak, że nie polecam, choć nie wiem, czy są jakies, które będą dłużej działać.
Tekst podpisu:
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

Ja mam takie 2, jeden padł po ok roku używania, dostałem zwrot gotówki, drugi (kupiony w tym samym momencie) działa już od niemal 4 lat i nic się z nim nie dzieje, czyli jak zwykle problem słabej powtarzalności chińskich na wynalazków.
Awatar użytkownika
breshnew

Post autor: breshnew »

Jest taki zasilany 2xAA:
Metrahit Energy
jest to najlepszy watomierz jaki widziałem, ale kosztuje miliardy!!!! <urwanie glowy> :| :-(
Kwintesencja tego, że rzeczy naprawdę dobre są niestety drogie....
Breshnew
Mieciu

Post autor: Mieciu »

kokos86 pisze: ElSor: zamieniłem link na nazwę. Czekam na dalszy rozwój ale już wiem, jak się zakończy.
Banana od razu... na wielu forach pojawia się ostatnio tego rodzaju 'pseudo intelygentny' spam/marketing szeptany.
kokos86

Post autor: kokos86 »

marmez pisze:Po pierwsze reklama, a po drugie taki watomierz miałem i po półtora roku bardzo rzadkiego używania przestał działać. Tak, że nie polecam, choć nie wiem, czy są jakies, które będą dłużej działać.
A możesz polecić coś innego?
Awatar użytkownika
Doctore

Post autor: Doctore »

breshnew pisze:kosztuje miliardy
Oj tam, tylko niecałe 6000zł z conrada :mrgreen:
kokos86 pisze:A możesz polecić coś innego?
Kobity to do kuchni a nie do gniazdka xD
NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ NA OGNIWACH PANASONIC' A
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

kokos86 pisze:
marmez pisze:Po pierwsze reklama, a po drugie taki watomierz miałem i po półtora roku bardzo rzadkiego używania przestał działać. Tak, że nie polecam, choć nie wiem, czy są jakieś, które będą dłużej działać.
A możesz polecić coś innego?
LOL :D Łatwiej napisać, niż przeczytać ;)
Tekst podpisu:
ODPOWIEDZ