Lampa LED Cree - dalekosiężna na samochód

Wszystko co świeci na czterech kółkach;)
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

ElSor pisze:http://www.banggood.com/W...r-p-932238.html MX900 też ładnie skupia.
No godny przetestowania, ale do innego zastosowania. Raczej reflektor OP, bo światło musi mieć łagodne przejście. Jak pisałem 3 szutuki Convoy C8@2,8A (fabryczne), zapalone jednocześnie dają, grubo ponad 250m zasięgu, rozkład mu się podobał. Catapult SMO, który bije zasięgiem 3xC8 ma jak stwierdził "zbyt wyraźny środek". A9 OP daje więcej zasięgu niż C8 OP i jeszcze sporo użytecznego spill'u. Zastanawiałem się też nad kombinacją kilku różnych reflektorów, wszystko wyjaśni się po testach tych A9 OP. Ale dzięki za linka. Masz może wymiary tych refków Warsun? Nie widzę nigdzie na stronie produktu.

Sprawa sterownika jest jeszcze otwarta. Mam jeden wolny MR2007 V33 i na nim póki co będę robił testy, a później pomyślimy.

Generalnie gość jest szychą w Lasach Państwowych, chyba odpowiada za patrole i ochronę przed kradzieżą drewna, kłusownictwem itp. Jeden dobry HID pewnie załatwiłby sprawę ale on chce pełne światło od szlagu, daleko i szeroko, z naciskiem na daleko.

W sumie trochę zofftopowaliśmy koledze Xrcis, wątek.
Awatar użytkownika
vin324pl

Post autor: vin324pl »

Również jestem ciekaw wymiarów refa MX900 :mrgreen:
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Wymiarów nie znam, bo jedynie miałem latarkę do zmodowania i nie przywiązywałem wagi do tego. W ciemno strzelam, że fi40 x 45mm ;)
Xrcis

Post autor: Xrcis »

@ Zbychur, dokładnie szukam czegoś takiego czym się teraz zajmujesz, też bym się pisał na taki zestaw. Tak jak napisaliście, że standardowe zestawy dużo dają na boki a w dal to kicha, dlatego warto samemu coś zrobić.
Awatar użytkownika
Polsky

Post autor: Polsky »

Będę pilnie obserwować ten wątek ;)
cwancisz

Post autor: cwancisz »

Może ktoś miał doczynienia z takimi lampkami:
http://www.ebay.com/itm/2x-30w-12v-24v- ... d#shpCntId

Planuję zamontować 4 takie na dachu mojej terenówki, ale szukam jakichś opini na ich temat, bo cena nie jest mała.
Plan jest taki żeby wmontować tam po cztery szt. oskalpowanych xp-l żeby zasięg był jak największy, co o tym sądzicie ?
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Myślę, że za mniejszą cenę któryś z moderów tutejszych zrobi ci podobny projekt od razu na XP-l.
cwancisz

Post autor: cwancisz »

Czekam na propozycje :-)
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Nie czekaj tylko ogłoś się w sklepiku, że zlecisz budowę... :razz:
ODPOWIEDZ