Nie warto.Warto brać z elektronicznym wyświetlaczem temperatury
Gdybyś chciał kupić coś tańszego to pomyśl o zhaoxin albo yihua (to wg mnie to samo).
Jeśli chodzi o stacje z hot-air to sobiście skłaniałbym się ku Yihua. Zhaoxin ma własne, dedykowane dysze, a WEP i Yihua ma dysze z uniwersalnym mocowaniem przy pomocy obejmy i śruby, więc zapasowych dysz jest do wyboru, do koloru. Jak brać, to z hot-air. A lutownica z hot-air przydaje się bardzo, choćby do lutowania emiterów do MCPCB, czy szybkiego lutowania SMD. Sam mam WEP 898D od pół roku i jestem bardzo zadowolony. Bardzo lekka, poręczna kolbówka z bardzo cienkim, precyzyjnym grotem, mocny hot-air z poręcznym, elastycznym przewodem (wentylator w kolbie zamiast kompresora), stabilne temperatury. Jak dla mnie wyświetlacz się bardzo przydaje. Jeden rzut kątem oka i już wiem jaką temperaturą aktualnie dysponuję, bez przegrzewania ścieżek, czy układów. I nie jest to kryptoreklama, tylko szczera opinia użytkownika. Nie żałuję wyboru.cudny pisze:Nie warto.Warto brać z elektronicznym wyświetlaczem temperatury
Gdybyś chciał kupić coś tańszego to pomyśl o zhaoxin albo yihua (to wg mnie to samo).
Pewnie że może być, ona ma stabilizację magnetyczną, temperatura zależy od grota - są oznaczone cyframi, mają różne temperatury pracy no i różne kształty. TUTAJ pooglądaj.Browar pisze:Do tej pory używałem małej i sprytnej (wygiąłem sobie grot) lutownicy PJ-18 ale dostałem Wellera W61 z jakimś uniwersalnym grotem typu mały wkrętak. Czy ktoś z was używa może takiej lutownicy? Czy ona może być do drobnej elektroniki, a jeśli może to ile i jakie groty dokupić?
Znakomicie, z tym grotem nadaje się prawie do wszystkiego. Prawie, bo jego moc 60W jest za duża do najmniejszych, trudno dostępnych lub najdelikatniejszych elementów, do nich mam lżejszą, mniejszą lutowniczkę 19W. Być może stacja lutownicza jest lepsza stacjonarnie, ale ten Weller jest mobilny, ostatnio lutowałem w samochodzie podpinając go do przetwornicy 12/230V Niestety, jego cena zabija amatorskie zastosowanie, profesjonalista będzie bardzo zadowolony.aquater pisze:Jak się sprawuje ten weller?