odbłyśnikiem teksturowany a szlifowany
-
odbłyśnikiem teksturowany a szlifowany
mam pytanko
co się zmieni w wiązce światła jak wyszlifuję aluminium na blysk, np. w takiej lampce jak romisen rc-t5, jak bym wszystkie cztery wgłębienia wyszlifował na blask, połysk to co by to zmieniło?? co sie stanie z wiązką świata???
co się zmieni w wiązce światła jak wyszlifuję aluminium na blysk, np. w takiej lampce jak romisen rc-t5, jak bym wszystkie cztery wgłębienia wyszlifował na blask, połysk to co by to zmieniło?? co sie stanie z wiązką świata???
Przede wszystkim odradzam polerowanie reflektora. Od wewnątrz pokryty on jest lakierem chromowym o wysokim połysku. Polerując go ręcznie zniszczysz warstwę lakieru. Poza tym nie uda Ci się uzyskać połysku na lustro domową metodą. Zawsze zostaną mikrorysy, które będą rozpraszać światło.
Generalna zasada przy reflektorach: nie wolno dotykać wewnętrznych powierzchni gołymi rękami. Zostają odciski palców, które jest bardzo trudno usunąć, a przy ich zmywaniu zostają zawsze jakieś ślady na lustrze.
Musisz pamiętać także, że gołe aluminium niezabezpieczone żadnym lakierem z czasem zczernieje. Polecam więc rozejrzeć się za reflektorem typu smooth (SMO).
Generalna zasada przy reflektorach: nie wolno dotykać wewnętrznych powierzchni gołymi rękami. Zostają odciski palców, które jest bardzo trudno usunąć, a przy ich zmywaniu zostają zawsze jakieś ślady na lustrze.
Musisz pamiętać także, że gołe aluminium niezabezpieczone żadnym lakierem z czasem zczernieje. Polecam więc rozejrzeć się za reflektorem typu smooth (SMO).
- piXelRider
Witam,Serkules pisze: Generalna zasada przy reflektorach: nie wolno dotykać wewnętrznych powierzchni gołymi rękami. Zostają odciski palców, które jest bardzo trudno usunąć, a przy ich zmywaniu zostają zawsze jakieś ślady na lustrze.
Jest pewien sposób na to, aby pozbyć się przypadkowych odcisków palców które powstały na powierzchniach aluminiowych reflektorów bądź wszelkiego rodzaju luster.
1.Musimy zaopatrzyć się w :
http://www.pharma-cosmetic.com.pl/index ... 0,ant.html
jaki koszt - nie pytajcie, nie mam pojęcia, używałem tego kilka razy w firmie, w której pracuję do usunięcia odcisków palców z luster w spektrofotometrach i detektorach diodowych i się sprawdziło.
2.Wlewamy kropelkę tej substancji na lustro, rozprowadzamy dokładnie po całej powierzchni i czekamy aż zaschnie (kilkanaście sekund).
3.Nasępnie zdejmujemy powstałą powłokę (nasz odcisk zostanie zdjęty z lustra)
Tak jak napisałem nie wiem jak to się sprawdzi przy reflektorach SMO ale powinno być skuteczne. Jeśli będę miał troszkę czasu to sprawdzę to przy najbliższej okazji.
Mam nadzieję, że te informacje będą przydatne.
użytkownik usunięty za stosowanie nieuczciwych praktyk w walce z konkurencją
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
No to jak, nikt kolodium nie przetestował?Szkoda. Temat wiecznie aktualny w latarkowym świecie.
Ostatnio rozmawiałem ze znajomym o czyszczeniu refków i On uzyskuje bardzo dobre efekty za pomocą eteru. Do zdobycia ponoć u znajomych aptekarzy, jest to składnik wielu leków na zamówienie. Eter+patyczki bawełniane....jak ktoś się pobawi niech zda relację pliz
Ostatnio rozmawiałem ze znajomym o czyszczeniu refków i On uzyskuje bardzo dobre efekty za pomocą eteru. Do zdobycia ponoć u znajomych aptekarzy, jest to składnik wielu leków na zamówienie. Eter+patyczki bawełniane....jak ktoś się pobawi niech zda relację pliz
Byłem dziś w trzech aptekach i lipa nikt nie zna tej cudownej substancji podanej przez Jet-Pol. Jednak nie odpuszczę, szukam dalej .
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.