lion 16340
lion 16340
Witam,
jako że mod latarki coraz bliżej czas pomyśleć o zasilaniu. I tu pojawia się problem.
Oryginalnie moja latareczka zasilana była cr123a, zamiennik lion to 16340, na forum nie mogę znaleźć nikogo kto by miał takie dostępne. Gdzie kupić w dobrej cenie takie ogniwka? Czy ryzykować aledrogo i niebieskie akusy za 10zł?
Pozdrawiam,
Kambal
jako że mod latarki coraz bliżej czas pomyśleć o zasilaniu. I tu pojawia się problem.
Oryginalnie moja latareczka zasilana była cr123a, zamiennik lion to 16340, na forum nie mogę znaleźć nikogo kto by miał takie dostępne. Gdzie kupić w dobrej cenie takie ogniwka? Czy ryzykować aledrogo i niebieskie akusy za 10zł?
Pozdrawiam,
Kambal
Z ogniw 16340 używam TF ognistych i Soshine . Realna pojemność przy obciążeniu 1.5A to ok. 450 - 500 mAh. Zmierz ile masz miejca wewnątrz latarki. Te TF mają zabezpieczenie i ich długość wynosi 36,5 mm, Soshine są unprotected, ale są krótsze 33,5 mm.
Pozdrawiam
Adam
Pozdrawiam
Adam
Kurcze, strasznie mała pojemność:( A kojarzy ktoś może gdzie w Polsce można kupić takie ogniwa (w ludzkiej cenie, bo znalazłem po 40zł na jakiejś stronie). Żałuje, że te body nie jest na 18650 strasznie. Z drugiej strony kupowanie CR też do najtańszych nie należy. A miejsce dokładnie będę mógł zmierzyć dopiero po złożeniu wszystkiego do kupy bo nie mam odniesienia jak głęboko co trzeba będzie powkręcać dla dobrego skupienia.
Dzięki za zainteresowanie.
P.S. Adam, a może masz tych ogniw przez przypadek za dużo:)
Pozdrawiam
Kamil
Dzięki za zainteresowanie.
P.S. Adam, a może masz tych ogniw przez przypadek za dużo:)
Pozdrawiam
Kamil
Niestety, mam tylko po jednym komplecie na latarkę ( SF L2m, SacredFire NF-555).
Niedawno w intl-outdoor pojawiły się ciekawe RCR123A, tylko ta cena
Pozdrawiam
Adam
Niedawno w intl-outdoor pojawiły się ciekawe RCR123A, tylko ta cena
Pozdrawiam
Adam
- smokuxx1987
Nie ma - 16340 dalej mają żenująco niską pojemność, przez co ich popularność jest znikoma. Modele przekraczające 600mAh są rzadkością i sporo kosztują. Aku Trustfire to loteria - jedne są naprawdę dobre (nawet ~700mAh), a inne słabiutkie (poniżej 500mAh). Jeśli wejdą to można pomyśleć o 18350 - one często mają po 800mAh. Te są dobre:
http://www.fasttech.com/product/1450113
http://www.fasttech.com/product/1450113