Sterownik LED obsługiwany microswitchem.
Sterownik LED obsługiwany microswitchem.
Sterownik przeznaczony jest do sprzętu oświetleniowego typu lampy rowerowe, czołówki, latarki sterowane przyciskiem niskoprądowym.
Obsługa za pomocą pojedynczego przycisku niskoprądowego (microswitch). Zasilanie podłączone jest na stałe.
Parametry techniczne:
• prąd maksymalny 2,8A (możliwa zmiana przez dodanie układów AMC),
• zasilanie: 1x ogniwo Li-ion 18650, preferowane markowe, bez zabezpieczenia
• pobór prądu w trybie OFF na poziomie 0,150mA przy napięciu 3,6V (20.000 godzin / ponad 2 lata na ogniwie 3000mAh)
• ochrona ogniwa przed nadmiernym rozładowaniem ustawiona na około 2,8V
• sterowanie z pomocą przycisku niskoprądowego (microswitch)
• brak wysokoprądowego włącznika zasilania i strat na nim
• dowolna ilość trybów ciągłych (polecane 4, maks. 5)
• płynna zmiana jasności pomiędzy trybami
• zabezpieczenie przed przypadkowym włączeniem (brak reakcji na krótki "klik" w trybie OFF)
Funkcje:
• włączenie (ON): przytrzymanie klawisza powyżej 1s
• zmiana trybu na kolejny: krótki "klik"
• tryb "boost": w dowolnej chwili przytrzymanie klawisza powyżej 0,5s
• opóźnienie wyjścia z trybu "boost" (np. 5 sekund)
• wyłączenie (OFF): 2 "kilki" w tempie poniżej 1s
• standardowo brak pamięci ostatniego trybu (jest to możliwe jako opcja)
• tryb startowy dowolny, polecana kolejność rosnąca np: 15-30-60-100%
Na filmie zaprezentowane w kolejności:
• zabezpieczenie przed przypadkowym włączeniem
• włączenie (ON)
• zmiana trybów
• tryb boost z opóźnieniem 5s
• wyłączenie (OFF)
• zaprogramowane tryby: 5-15-30-60%, 100% tylko jako "boost"
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hu3sMcZuTo4[/youtube]
Obsługa za pomocą pojedynczego przycisku niskoprądowego (microswitch). Zasilanie podłączone jest na stałe.
Parametry techniczne:
• prąd maksymalny 2,8A (możliwa zmiana przez dodanie układów AMC),
• zasilanie: 1x ogniwo Li-ion 18650, preferowane markowe, bez zabezpieczenia
• pobór prądu w trybie OFF na poziomie 0,150mA przy napięciu 3,6V (20.000 godzin / ponad 2 lata na ogniwie 3000mAh)
• ochrona ogniwa przed nadmiernym rozładowaniem ustawiona na około 2,8V
• sterowanie z pomocą przycisku niskoprądowego (microswitch)
• brak wysokoprądowego włącznika zasilania i strat na nim
• dowolna ilość trybów ciągłych (polecane 4, maks. 5)
• płynna zmiana jasności pomiędzy trybami
• zabezpieczenie przed przypadkowym włączeniem (brak reakcji na krótki "klik" w trybie OFF)
Funkcje:
• włączenie (ON): przytrzymanie klawisza powyżej 1s
• zmiana trybu na kolejny: krótki "klik"
• tryb "boost": w dowolnej chwili przytrzymanie klawisza powyżej 0,5s
• opóźnienie wyjścia z trybu "boost" (np. 5 sekund)
• wyłączenie (OFF): 2 "kilki" w tempie poniżej 1s
• standardowo brak pamięci ostatniego trybu (jest to możliwe jako opcja)
• tryb startowy dowolny, polecana kolejność rosnąca np: 15-30-60-100%
Na filmie zaprezentowane w kolejności:
• zabezpieczenie przed przypadkowym włączeniem
• włączenie (ON)
• zmiana trybów
• tryb boost z opóźnieniem 5s
• wyłączenie (OFF)
• zaprogramowane tryby: 5-15-30-60%, 100% tylko jako "boost"
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hu3sMcZuTo4[/youtube]
Jak byś szukał testera to chętnie przygarnę 2 szt w rozsądnej cenie.
Mag 5D sst50 / romisen RC-C8 mod xpg / romisen RC-A4 / TIROSS mod xpg + regina /wydumka 2x18650+ XM-L + ref SMO // Mag Solitaire nichia 5mm / UniqueFire UF-DT1 Mod XM-l / "coś" 2x 16340 z xre q5 i refem SMO /UltraFire WF-501B xpg + ref SMO
Tak, to jest driver 8xAMC7135 + ATtiny13A z moim własnym oprogramowaniem. Soft nie jest "zmodyfikowany" tylko zwyczajnie napisany od podstaw.
Wersja 1,4A powstaje przez odlutowanie czterech układów AMC (nie mam fabrycznych 4xAMC na stanie). Dowolna inna przez odlutowanie/dolutowanie stosownej ilości tych scalaków.
"Kanapkowanie" AMC w granicach rozsądku, rzecz jasna. 12xAMC działa b. dobrze, testowane.
Wersja 1,4A powstaje przez odlutowanie czterech układów AMC (nie mam fabrycznych 4xAMC na stanie). Dowolna inna przez odlutowanie/dolutowanie stosownej ilości tych scalaków.
"Kanapkowanie" AMC w granicach rozsądku, rzecz jasna. 12xAMC działa b. dobrze, testowane.
Dziękuję za odpowiedź Sterownik z microswitchem bardzo mnie zainteresował, ponieważ Twojej latarki używam głównie na rowerze. Płynne przejście trybu sprawia dużo lepsze wrażenie i nie stwarza śmiesznych sytuacji- np kiedyś zmieniłem dwuklikiem tryb na niższy żeby nie oślepiać, to potem człowiek jadący z przeciwka zapytał po co mu wcześniej na odległość migałem
Witam wszystkich,
Mam na imię Mirek i jest to mój pierwszy post, chociaż forum czytam już od dłuższego czasu.
Planuje zrobienie nowego światełka rowerowego i bardzo podoba mi się takie rozwiązanie sterowania lampką, ale mam do Grega pytanie odnośnie trybu "boost".
Mam na imię Mirek i jest to mój pierwszy post, chociaż forum czytam już od dłuższego czasu.
Planuje zrobienie nowego światełka rowerowego i bardzo podoba mi się takie rozwiązanie sterowania lampką, ale mam do Grega pytanie odnośnie trybu "boost".
Jak rozumiem opóźnienie możesz dowolnie ustawić np. na 10 sekund i tu moje pytanie czy w czasie działania boosta można wcześniej wyłączyć ten tryb przed zadziałaniem opóźnienia? Jeżeli tak to czy można całkowicie zrezygnować z opóźnienia i to użytkownik wyłączałby tryb boost (taki odpowiednik świateł długich w rowerze).greg pisze:• opóźnienie wyjścia z trybu "boost" (np. 5 sekund)
Witaj pamelak, opóźnienie może być dowolne, z "boosta" można wyjść przed minięciem czasu opóźnienia, można też dać opóźnienie nieskończenie duże i będzie to działało tak, jak napisałeś.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)