Wiadomość PW pisanie i odpowiadanie

...sprawy techniczne i organizacyjne dotyczące forum...propozycje, uwagi, wnioski, pochwały ;-)...etc
Awatar użytkownika
ledmocy

Wiadomość PW pisanie i odpowiadanie

Post autor: ledmocy »

Witam.
Zauważyłem że po napisaniu odpowiedzi lub po prostu wiadomości PW do kogoś czasem wysyła w chwilę innym razem wiadomości wiszą w skrzynce nadawczej kilka - kilkanaście godzin. To przykre, że człowiek się stara komuś w miarę możliwości szybko odpowiedzieć a tu takie "kwiatki".

Wy też tak macie?
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

ledmocy pisze:Witam.
Zauważyłem że po napisaniu odpowiedzi lub po prostu wiadomości PW do kogoś czasem wysyła w chwilę innym razem wiadomości wiszą w skrzynce nadawczej kilka - kilkanaście godzin. To przykre, że człowiek się stara komuś w miarę możliwości szybko odpowiedzieć a tu takie "kwiatki".

Wy też tak macie?
Kolego - sformułowanie "wysyła" jest trochę bez sensu. Wiadomości są wysyłane natychmiast - to, czy znajdują się w zakładce "Wysłane" czy "Do wysłania" zależy od tego, czy osoba do której piszesz odebrała (przeczytała) wiadomość (wtedy jest status "Wysłane") czy może nie miała czasu / okazji / możliwości czy po prostu ochoty czytać wiadomości od Ciebie - wtedy jest status "Do wysłania" :)
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Kolego , musisz rozróżnić dwie rzeczy . Forum oparte jest na skrypcie phpBB , w PM mamy dział wysłane i do wysłania .
Jeśli napiszesz komuś wiadomośc jest ona przenoszona do folderu "do wysłania" , dopóki osoba do której adresowana jest wiadomość nie pobierz jej będzie w tym folderze (możesz też ją po wysłaniu edytować dopóki nie odczyta jej odbiorca) .

Po przeczytaniu przenoszona jest do "wysłane" , tak pokrótce - żadne wiadmości nie wiszą :razz:
elektroda.pl
Awatar użytkownika
ledmocy

Post autor: ledmocy »

OK. Przyjąłem że wszystko działa jak w mailu, teraz wszystko jasne.
eeo

Post autor: eeo »

Bingo! Przyznam, że też mialem trudności z domyśleniem się, że tutaj "do wysłania" znaczy "wysłane" a "wysłane" znaczy "odebrane". Nie chciałbym się czepiać, ale dla nowych to naprawdę dość tajemnicza terminologia.
Awatar użytkownika
tomeksz68

Post autor: tomeksz68 »

Witam serdecznie, mam również problem z wysyłaniem PW to chyba do końca tak nie jest, że jeśli odbiorca ją odbierze to następuje zmiana statusu. Od dwóch dni wysyłam PW i lądują w skrzynce nadawczej. Dzwonię do gościa i pytam czy dostał wiadomość a on, że nic nie dotarło, później będą jaj, że jestem niekulturalny bo nie odpisuję na czyjeś pytania i będzie draka
pozdrawiam

[ Dodano: 12 Kwiecień 2012, 20:02 ]
PS.
po zarejestrowaniu się w pierwszych dniach wszystko było OK. mimo iż osoba do której pisałem nie logowała się od 24H

[ Dodano: 12 Kwiecień 2012, 20:05 ]
Oooo, zaczęło działać ;)
pozdrawiam Tomek

"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
DNF

Post autor: DNF »

Zmiana statusu następuje po otwarciu wiadomości przez odbiorcę, a nie po zalogowaniu się :)
Luigi

Post autor: Luigi »

Przed chwilą chciałem wysłać wiadomość i pokazała się informacja, że odbiorca ma przepełnioną skrzynkę, po chwili wysłałem jeszcze raz i poszło (jest w folderze do wysłania). Czym to może być spowodowane?
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
ODPOWIEDZ