Raczej większy, ja dał bym 0,2mm , pierścień w zasadzie spoczywa na oringach a przestrzeń od pierścienia do obudowy wypełniamy smarem teflonowo-silikonowym, ja ten luz ustalam na czuja i szczerze nawet nie mierze tego.
Pozdrawiam.
Własna latarka pod wodę
No i wszystko jasne
[ Dodano: 4 Kwiecień 2012, 07:15 ]
Małe komplikacje u tokarza bo stwierdził, że robiąc gwint zostanie mało ścianki. Muszę więc jechać i podpowiedzieć mu co nieco jedyny minus to nadal nie mam pakietu akku i nadal nie wiem czy nie lepiej wziąć tańsze nimh czy droższe liion i gdzie?
[ Dodano: 18 Kwiecień 2012, 12:53 ]
I mi zachciało się pochwalić swoim i pomysłem na latareczkę... co w niej siedzi?
- moduł 7xXPG prod. CREE
- driver MR sterowany kontaktronem i magnesem w pierścieniu
- akku li-ion 7,7Ah (który właśnie się produkuje)
- "szybka" to poliwęglan 5mm
Całość powinna dać ok. 3000lm i świecić wg obliczeń 3h, pewnie w wodzie będzie mniej
[ Dodano: 4 Kwiecień 2012, 07:15 ]
Małe komplikacje u tokarza bo stwierdził, że robiąc gwint zostanie mało ścianki. Muszę więc jechać i podpowiedzieć mu co nieco jedyny minus to nadal nie mam pakietu akku i nadal nie wiem czy nie lepiej wziąć tańsze nimh czy droższe liion i gdzie?
[ Dodano: 18 Kwiecień 2012, 12:53 ]
I mi zachciało się pochwalić swoim i pomysłem na latareczkę... co w niej siedzi?
- moduł 7xXPG prod. CREE
- driver MR sterowany kontaktronem i magnesem w pierścieniu
- akku li-ion 7,7Ah (który właśnie się produkuje)
- "szybka" to poliwęglan 5mm
Całość powinna dać ok. 3000lm i świecić wg obliczeń 3h, pewnie w wodzie będzie mniej
To chyba coś w temacie..midi pisze:Raczej większy, ja dał bym 0,2mm , pierścień w zasadzie spoczywa na oringach a przestrzeń od pierścienia do obudowy wypełniamy smarem teflonowo-silikonowym, ja ten luz ustalam na czuja i szczerze nawet nie mierze tego.
Pozdrawiam.
http://www.podniesinski.pl/gralmarine/w ... lnisch.pdf
Niezła armata wyszła! Czy jest już po pierwszych testach? Gratuluję roboty..